El solar on Farrés vol fer la comissaria de la Policia Municipal. Foto: J.d.A

El govern municipal insisteix: la comissaria anirà al nord quan es pugui

El trasllat de la comissaria de la Policia Municipal, ara a Can Marcet (barri de Gràcia) ha quedat al calaix, però el govern municipal liderat pel PSC no vol que la carpeta agafi gaire pols i es compromet a fer-lo tan aviat com els comptes públics ho permetin. Així el ple ha aprovat el planejament per anar avançant en els tràmits. L’obra es farà quan hi hagi disponibilitat. L’oposició és més que escèptica. Assegura que manquen arguments tècnics, logístics i urbanístics per explicar perquè es vol posar la central de la Policia Municipal a la Plana del Pintor, al nord de Sabadell.

El punt ha sortit endavant amb el suport del PSC i Podem, més els dos regidors avui presents de Junts per Sabadell. (el nou portaveu, Lluis Matas, encara no ha pogut prendre possessió de l’acta perquè no ha arribat la credencial des de Madrid). Tot i que els juntaires han votat a favor, no volen entrar en l’emplaçament definitiu de la comissaria. Però és justament el que s’ha aprovat aquest dimarts: l’emplaçament. Es vol ubicar la instal·lació entre la Ronda de Navacerrada i els carrers de Somport, Argentera i Alcubierre, al costat de la biblioteca del nord. El solar és ara mateix un aparcament de vehicles a cel obert.

La proposta de traslladar la comissaria al nord va més que patrocinada pel PSC, que es va presentar amb ella a les eleccions. Esquerra no veu gens clar l’emplaçament, proper a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, i el regidor Raúl García Barroso ha demanat saber els criteris que justifiquen una inversió de 12 milions d’euros en aquesta ubicació i perquè no en una altra. L’alcaldessa, Marta Farrés, ha definit com a “precàries” i sense remodelació possible les actuals instal·lacions a Can Marcet. “Estic a l’espera que em doneu una sola justificació per posar una comissaria a la Zona nord, i no a la sud per exemple”, ha dit García Barroso. “Quina és la justificació per tenir-la a Can Marcet?”, ha reblat la regidora d’Urbanisme, Mar Molina. Per la seva el regidor de la Crida, Lluis Perarnau, responsable de la Policia Municipal durant part del mandat 2015-2019 ha titllat “d’ocurrència” la proposta socialista “per guanyar titulars en plena campanya”.

Tant ERC com la Crida han votat en contra. Ciutadans, important perquè votar en contra hagués tombat el punt, s’ha abstingut tot i creu que “no és la millor ubicació perquè és un cul de sac”, ha dit el regidor José Luis Fernández.

A causa de la davallada d’ingressos pel coronavirus, el govern va posposar la comissaria, però vol deixar enllestit el planejament abans que acabi el mandat i fer les obres més endavant.

Foto portada: el solar on Farrés vol fer la comissaria de la Policia Municipal, a la Plana del Pintor. Foto: J.d.A

Comments are closed.