El Rebost Solidari rebrà una ajuda de 400.000 euros per abastir prop de 2.000 usuaris

El Rebost solidari rebrà una subvenció de 404.000 euros. Es tracta d’una ajuda que l’Ajuntament atorga anualment a les entitats que vetllen per garantir l’alimentació dels col·lectius més vulnerables. El ple municipal extraordinari d’aquest dimecres ha donat llum verda a aquest paquet econòmic, ja que totes les formacions hi han votat a favor.

Aprovada per unanimitat la subvenció al Rebost Solidari per aquest any; no, però, sense observacions al respecte. Tota l’oposició ha encomanat deures a l’actual equip de govern respecte a la gestió de la garantia alimentària: mentre que Junts per Sabadell i Ciutadans han posat el focus en la necessitat d’agilitzar els tràmits administratius per assolir un servei eficient i en l’impacte de la crisi de preus que actualment pateix el país; respectivament, Esquerra Republicana i la Crida han articulat les postures més crítiques:

“Ens preocupa que la primera frase del regidor Eloi Cortés sigui ‘un any més’. No podem fer que aquest tipus d’ajuda es cronifiqui sense cap alternativa”, ha refutat la portaveu de la Crida, Nani Valero.

En aquesta línia, Esquerra Republicana també ha recordat que, tot i ser una ajuda, en molts casos és insuficient tant pel que fa a la quantitat com a la qualitat dels aliments. El portaveu de la formació, qui va ser el regidor d’Acció Social (el departament que gestiona aquesta subvenció) en l’anterior mandat, Gabriel Fernández, no s’ha estat de retreure els rècords assolits durant el quadripartit; on el nombre d’usuaris atesos van fregar els 3.000. Actualment, aquest volum és considerablement més reduït (1.700).

“No sé si alguna vegada algú de vosaltres ha tingut un lot d’aquests a casa seva, però és un lot clarament insuficient tenint en compte l’equilibri de la dieta mediterrània”, ha lamentat Fernández.

Totes elles són qüestions que agreugen la situació dels usuaris del Rebost Solidari i que alhora evidencien encara més la seva funció. Per aquest motiu, l’actual regidor d’Acció Social, Eloi Cortés (PSC), ha fet autocrítica i reconeix que estan treballant per millorar la situació i caminar cap a un futur on no faci falta aquesta línia d’ajudes. De fet, ha avançat que la Unió Europea es planteja substituir els paquets de menjar per partides econòmiques a mig termini.

Foto portada: una campanya del Rebost Solidari. Autor: David B.