Enèsim compromís municipal per recuperar, ara el jardí, del castell de Can Feu

Una música una mica repetida ha sonat aquest dimarts de nou al ple municipal. El màxim òrgan municipal ha aprovat l’enèssim compromís polític per recuperar el castell de Can Feu. En aquest cas concret, els jardins romàntics que podrien ser “com el Laberint d’Horta de Barcelona o la Masia Freixa de Terrassa” però que estan en un estat paupèrrim. L’Associació Cultural Can Feu, almenys, han aconseguit de nou posar la peça romàntica a l’agenda pública.

L’any 2019 els pressupostos participatius van aprovar el projecte per restituir el jardí romàntic del castell de Can Feu, desaparegut als anys 40 del segles passat. Una relíquia notable del Sabadell del passat que, tres anys després, segueix igual. O pitjor perquè el pas del temps afecta tota la peça urbanística.

L’Associació Cultural Can Feu demanava un compromís per recuperar els jardins. Asseguren que l’actual govern no ha executat la inversió prevista per “motius polítics”. Res més lluny de la realitat, assegura l’executiu. Si no s’han recuperat és perquè no es va tenir en compte que caldria una prospecció arqueològica i que els fons destinats inicialment, 100.000 euros, quedaven en poca cosa. A més, ha dit Molina, els 100.000 euros s’han utilitzat per restituir la coberta.

Vista aèria del castell i el jardí romàntic de Can Feu, als anys 30 del segle passat.

Tant el grup socialista com la regidora sense grup Marta Morell s’han abstingut. “No els podem recuperar només amb el pressupost municipal. No els vull enganyar”, ha dit Morell. Sí han convingut que cal recuperar els jardins en el seu estat original, segons ha dit Molina, regidora d’Urbanisme. “No tindria sentit una altra cosa”, ha dit Molina. Hi hagi o no hi hagi fons europeus Next Generation, com ha plantejat l’actual govern. Però la sortida no és fàcil ni econòmica. No obstant, la proposta ha sortit endavant amb els vots favorables de tota l’oposició: ERC, la Crida, Ciutadans i Junts per Sabadell. Els grups opositors reclamen posar calendari i planificar.

Foto portada: les restes del jardí romàntic, en una visita guiada al castell de Can Feu l’any 2012, quan encara es podien fer visites a l’interior. Autor: J.d.A.

Comments are closed.