Incrementen en un centenar les places públiques d’infantil 2

L’Ajuntament ha renovat el contracte de gestió de les escoles bressol de cara al curs que ve, 2022-23. La durada del conveni serà de dos anys i està dotat amb gairebé 9 milions d’euros, que si es prorroga dos anys més (fins al 2026) inflarà aquesta xifra fins als 22 milions. La novetat d’enguany és que s’incrementen en un centenar les places d’infantil 2 així com el personal docent encarregat dels alumnes amb necessitats especials. Totes les formacions municipals han donat llum verda al nou contracte i llurs canvis respecte de l’actual, menys la Crida.

El curs escolar està a poc més d’un mes per acabar i l’Ajuntament ja ha deixat enllestit el nou contracte que regula les escoles bressol municipals. Fa uns dies, la Generalitat va anunciar que el curs que ve els cursos d’infantil 2 serien gratuïts en els centres públics i això ha tingut el seu efecte a Sabadell. El regidor d’Educació, Manuel Robles (PSC), ha assenyalat que en el curs que ve afegiran 100 places a I2 respecte d’aquest:

“El fet que infantil 2 sigui gratuït fa preveure un increment de demanda, que s’hi donarà resposta obrint cinc aules i oferint 711 places”.

Junts, Ciutadans i Esquerra Republicana han avalat la proposta de l’equip de govern (PSC i Marta Morell) a través del seu vot favorable al ple municipal extraordinari d’aquest dimecres. Tot i això, també han reconegut que cal continuar treballant d’altres aspectes relacionats amb les escoles bressol, com la reivindicació històrica d’obrir un centre al barri de La Concòrdia. En canvi, la Crida s’ha mostrat molt més crítica i ha estat l’única formació que no li ha donat suport.

“Anem tard. A ningú se li acudiria fer un canvi o introduir un punt nou a meitat de curs. En la documentació hem vist que això està justificat per l’anunci de la Generalitat de la gratuïtat dels de dos anys; però clar, aquest anunci es va fer de manera més formal al gener del 2022 i aleshores ja anàvem tard”, ha criticat la portaveu de la Crida, Nani Valero.

Amb això, Valero ha fet referència als terminis del contracte: tal com ha exposat el regidor d’Educació, la prestació està prevista per l’1 de març del 2023 fins a l’agost del 2024. La durada inicial serà de dos cursos escolars i hi haurà la possibilitat de prorrogar-lo dos anys més, fins al 2026. Aleshores el pressupost passaria de ser de 9 milions d’euros a 22 milions.

Foto portada: escola bressol Vapor Buxeda Nou. Autor: Ajuntament / cedida.

Comments are closed.