Foto portada: representants dels sindicats de l'Ajuntament, aquest dilluns. Autor: J.d.A.

Malestar dels sindicats de l’Ajuntament amb Farrés

Malestar generalitzat als sindicats amb presència a l’Ajuntament amb les declaracions de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en relació als canvis al Servei d’Atenció Ciutadana fa uns dies. Farrés va assegurar que els treballadors municipals “s’havien acostumat” a la cita prèvia però que era una petició ciutadana recuperar el servei sense reserva. El seu comentari ha enervat els sindicats, qui porten dies protestant i aquest dilluns han visualitzat la seva queixa al ple municipal.

“Senyora alcaldessa, no pot ser que faci declaracions afirmant que a les treballadores municipals ens costa canviar ‘costums’ i maneres de treballar”, comença el comunicat conjunt entre les seccions sindicals de CC.OO, UGT, COS i SPL-CME (Sindicat de Policia Municipal – Cos de Mossos d’Esquadra). Els sindicats consideren que Farrés genera “discòrdia entre la ciutadania i la nostra voluntat de servei públic”, tot acusant-la de publicar un “comentari populista” a les xarxes socials.

Els sindicats defensen que els treballadors públics s’han adaptat en els darrers anys a l’administració electrònica o un nou sistema operatiu, no sempre amb els millors mitjans. I reclamen a Farrés que es “retracti de les declaracions fetes per les xarxes socials i surti en defensa i reconeixement de la feina que fa tot el personal municipal”.

Representants dels quatre sindicats han estat a la sala de plens aquest dilluns, on se celebra el ple municipal d’octubre. Alguns han quedat a les portes de la sala.

Foto portada: representants dels sindicats de l’Ajuntament, aquest dilluns. Autor: J.d.A.