Foto portada: els regidors del PSC, Junts i Morell votant contra la comissió especial d'investigació. Autor: J.d.A.

No hi haurà comissió per investigar les “irregularitats” denunciades per Jesús Rodríguez

  • PSC, Junts i Morell carreguen contra l’oposició per fer un “circ electoralista” de l’afer Jesús Rodríguez.
  • Fernàndez (ERC) avisa que, sense comissió d’investigació, estudiarà recórrer a la fiscalia o Anticorrupció.

No hi haurà comissió especial per aclarir les acusacions de l’extinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez. El PSC, Junts i la tinenta d’alcaldessa Marta Morell hi han votat en contra acusant l’oposició de voler fer un “circ” sense sentit a 50 dies de les eleccions. La discussió s’ha convertit en un debat de to crispat a les portes de les eleccions. El portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, ha acusat els socialistes de ser “els mateixos de sempre” en relació a l’època Bustos i ha obert la porta a recórrer a Anticorrupció.

Els tres partits proposants han demanat “màxima transparència” per aclarir les acusacions del llavors tinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez, qui va enviar un correu electrònic a Marta Farrés denunciant “presumptes irregularitats en decisions econòmiques relacionades amb les empreses SMATSA i SABA“. Ho va fer un cop va ser apartat de la llista socialista per a les municipals. El portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, ha assegurat que “la nostra obligació és posar llum a la foscor. No ens podem permetre que l’ombra de la corrupció torni a Sabadell. Si és fals el que diu el senyor Rodríguez, millor per tothom, però si és cert caldrà depurar a nivell polític i tècnic”. La portaveu de la Crida, Nani Valero, ha assegurat que “calen explicacions detallades” sobre la gestió d’SMATSA i de SABA. José Luis Fernández, portaveu de Cs, ha acusat al govern de “voler tancar en fals” l’afer: “Si algú aterrés de nou, diria que no li quadra absolutament res”.

Matas i Morell

El ple extraordinari s’ha convocat a petició d’ERC, Crida i Cs. No han trobat les més mínima complicitat amb la resta de grups. La tinenta d’alcaldessa Marta Morell els ha acusat “d’electoralistes”, considerant que els regidors ja estan “en funcions”. No hi veu més enllà d’una “crisi interna del PSC” en la que l’oposició “no vol deixar passar l’oportunitat de parlar d’SMATSA”. Lluis Matas, de Junts: “Ens trobem un míssil en forma de contenidor ple de ronya. De nou ens hem de posar el casc i la bandera blanca davant ERC, la Crida i ara també Cs que només volen tenir un micro per fer campanya. Volen un circ per amagar la seva falta de projecte. Si volen els expedients, només els han de demanar. Ho han fet vostès?”. Ell sí, i els ha obtingut, assegura.

Gibert VS Fernàndez

Dura intervenció del portaveu socialista, Pol Gibert, qui ha acusat l’oposició de voler “esgarrapar quatre vots”, posant en dubte la tasca de treballadors municipals, sense donar suport a l’alcaldessa per les coaccions i amenaces que va denunciar, i quan a més el propi regidor va retirar les seves acusacions. “Ningú de vostès fa referència que l’única persona que va portar els fets als tribunals va ser l’alcaldessa i hem d’aguantar que el portaveu d’ERC parla de la denúncia com de ‘cortina de fum”.

“Volen transparència. Tenen els correus. Tenen tres reunions. Volen informació. La tenen tota. Només tenen interès en generar un teatre i una farsa. Saben que no hi ha res. Els agradaria que hi hagués alguna cosa per tornar 12 anys enrere. Els únics que hem anat als tribunals som nosaltres, que hem aportat els correus del senyor Rodríguez. Què més volen investigar?”.

El segon torn del debat i el tancament ja s’ha convertit en tot un estira i arronsa a les portes de les municipals. Matas (Junts) ha carregat contra el “numeret” d’ERC i la Crida. Gibert (PSC) ha acusat ERC de no voler que la ciutat funcioni. I el portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, als socialistes de “fer el de sempre perquè són els de sempre”.

“Són l’únic partit amb acusats i condemnats per corrupció i l’alcaldessa va formar part d’aquell govern durant 12 anys”. En una dura requisitòria dirigida a Farrés ha etzibat que “no som nosaltres qui ha provocat aquest debat, que desgraciadament fa que l’ombra de la corrupció hagi tornat a aparèixer a Sabadell, i a més a més a dos mesos de les eleccions. No hem estat nosaltres. Vostè és l’hereva del PSC de Manuel Bustos. Ha estat vostè qui s’ha ficat en aquest fangar fins al coll”.

Fernàndez ha obert la porta a acudir a la Fiscalia i a Anticorrupció perquè s’investiguin els fets si es rebutjava la moció. perquè “no volem cometre cap delicte com el de prevaricar o d’omissió de deures”. Fonts de l’executiu asseguren que el correu de Rodríguez amb les presumptes irregularitats està en mans dels jutjats des de fa un mes en la mateixa denúncia de l’alcaldessa per amenaces i coaccions que s’està instruint.

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, al ple. Autor: J.d.A.

La moció ha estat rebutjada pel vot de qualitat de l’alcaldessa, donat l’empat a 13 en les votacions (ERC, Crida i Cs, sí; PSC, Junts i Morell, en contra). Jesús Rodríguez, encara regidor però ara sense grup, ha faltat al ple per tercer cop consecutiu.

Sabadell Lliure de Corrupció

El debat ha estat precedit per la intervenció de Feliu Madaula, representant de la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, acusació popular al cas Mercuri. Madaula ha recordat que l’adjudicació del contracte de neteja i residus l’any 2012 està judicialitzada en la peça 28 del cas, i que càrrecs polítics i tècnics de l’època, així com la direcció de l’empresa, estan pendents de judici. Segons Madaula, el contracte no es pot complir i que l’actual govern municipal no està fiscalitzant el contracte. Ara demana la màxima “transparència” després de les acusacions de l’extinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez.

Foto portada: els regidors del PSC, Junts i Morell votant contra la comissió especial d’investigació. Autor: J.d.A.

Comments are closed.