Foto portada: el ple municipal d'abril de 2022. Autor: David B.

La indisposició d’un regidor força Farrés a ajornar l’aprovació del nou model d’oci nocturn

La baixa d’última hora del regidor de Junts per Sabadell Quim Carné ha forçat el govern municipal a deixar per més endavant el punt estrella del ple municipal d’abril: la nova regulació de l’oci nocturn. No tenien garantida la seva aprovació i, davant aquesta circumstància, han preferit deixar l’aprovació definitiva del nou model d’oci pel ple municipal de maig. Sent així, el nou model d’oci nocturn, nascut de les cendres i el desmuntatge de la Zona Hermètica l’any 2016, haurà d’esperar fins el 2 de maig.

L’explicació és prou senzilla i fins i tot comprensible però no s’ha volgut fer pública: majories i minories. El govern municipal (10 del PSC + Marta Morell) necessitava 14 punts favorables per aprovar el nou model. No valia tenir més punts a favor que en contra. La modificació del Pla General precisa de majoria absoluta. El govern Farrés els tenia tancats amb els tres vots favorables de Junts per Sabadell, soci extern del PSC i Marta Morell. Però el regidor Quim Carné ha faltat al ple per motius de salut sobrevinguts a última hora. I si dilluns a la tarda el govern tenia tancats 14 vots, a l’hora de la veritat només en tenia 13. Ciutadans tenia previst abstenir-se i ERC i la Crida tampoc tenien previst votar a favor. Així que, vist el panorama, el govern ha girat cua de forma discreta i ha decidit deixar per més endavant l’aprovació del punt.

Foto portada: la discoteca.
La desapareguda discoteca Lemon, en una imatge d’arxiu.

El govern municipal ha retirat el punt de l’ordre del dia a última hora (també altres d’importància menor). I un cop arribat a la discussió se l’ha saltat sense cap explicació. Llavors el regidor de Ciutadans José Luis Fernández l’ha demanada, mostrant el seu malestar perquè dilluns es presenti un model d’oci en roda de premsa i dimarts es retiri el punt del ple com si no hagués existit mai. La regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina, no ha dit res. L’alcaldessa, Marta Farrés, ha argumentat que havia quedat fora del ple per “temes de majories i tramitació”.

Com serà el nou model?

Segons el que es presentava al ple i que ara anirà a maig, el nou model d’oci fuig de la concentració de discoteques en barris concrets. A més, no es permeten discoteques de capacitat superior a 500 persones en cap punt del terme municipal i les de més de 150 persones, només es permeten al Polígon Sud-Oest, és a dir a la part més allunyada dels veïns del barri de Gràcia. A l’antiga Zona Hermètica, per exemple, només s’autoritzaran dues discoteques petites, de com a màxim 150 persones cada una.

Més informació:

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la tinenta d’alcaldessa Marta Morell. Autor: David B.