Foto portada: una votació al ple municipal. Autor: David Jiménez.

El ple demana a Educació una “solució definitiva” al conflicte de l’Andreu Castells

La reclamació de les famílies de l’escola Andreu Castells ha arribat de nou al ple. Si al gener ho va fer en forma de concentració, aquest febrer ho ha fet per la via de la moció. Demanaven a l’Ajuntament un posicionament en la línia del que venen reclamant des de fa setmanes: l’equip directiu que va provocar el malestar de les famílies està “amortitzat”. Cal la seva dimissió i nomenar una nova direcció per passar pàgina per sempre.

L’Associació de Famílies d’Infants, a través de Verónica Calvo, ha plantejat el seu punt de vista durant la moció. Especialment des de fa tres anys asseguren que la qualitat educativa ha caigut en picat i que la relació entre les famílies i la direcció s’ha trencat. A més, amb l’agreujant que la directora i la cap d’estudis havien tingut problemes similars a l’escola Marta Mata, de Barberà del Vallès.

Les famílies van iniciar protestes després de les festes nadalenques. Llavors l’equip directiu va agafar la baixa en bloc. I ara hi ha un equip provisional. Però les famílies, que protesten cada divendres a la sortida de l’escola, volen una solució definitiva.

Què demanen i què han dit els partits?

En concret l’acord que s’ha votat deia el següent:

“Des d’una perspectiva positiva i amb moltes ganes de reconduir la situació, pensem, sincerament, que l’actual equip directiu està amortitzat. Sol·licitem públicament al departament d’Educació de la Generalitat una solució definitiva: la dimissió de l’equip directiu, entesa aquesta solució com una nova oportunitat per ambdues parts”.

Tots els partits han tingut paraules d’escalf cap a les famílies. I la moció ha sortit endavant. Hi ha votat a favor tothom excepte el PP, que s’ha abstingut perquè és una competència de la Generalitat. “Aquesta situació s’ha de solucionar i és obvi quina és la solució”, ha assegurat tancant el debat Marta Farrés.

Més informació:

Foto portada: una votació al ple municipal. Autor: David Jiménez.