Foto portada: el regidor Lluis Matas, al ple. Autor: J.d.A.

Polèmica adhesió, per la via d’urgència, a la Xarxa de Turisme Industrial

Sabadell ha aprovat en ple, per la via d’urgència, l’adhesió de l’Ajuntament a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, la XATIC. L’entrada no ha estat exempta de polèmica, ja que tant ERC com la Crida han carregat contra la forma de fer-ho i en certa manera també Ciutadans. Els republicans han acusat l’executiu (Lluis Matas inclòs) de forçar la màquina per comprar-se una foto d’aquí a uns mesos.

El punt ha entrat al ple per la via d’urgència. Un mecanisme poc habitual, a excepte d’assumptes sobrevinguts que no poden esperar fins la següent sessió. Segons ha acusat el portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, s’ha fet així per pagar la quota de l’any 2022 i poder organitzar una jornada, l’assemblea de l’entitat, al febrer de 2023. “Volen tenir una foto i un titular que ens costarà 5.000 euros”, especialment adreçar-se a Lluis Matas, portaveu de Junts però impulsor polític del Programa de Projecció de la Ciutat i Turisme. Fernàndez ha assegurat que “fins ahir mai havia sentit a parlar d’aquesta xarxa i suposo que si fins ara no havia sentit a parlar de la xarxa, podríem viure un temps més sense formar-ne part”.

——-PUBLICITAT——-

——-PUBLICITAT——-

La portaveu de la Crida, Nani Valero, s’ha posat les mans al cap per sumar-se a una xarxa turística per la via més ràpida possible mentre que l’entrada a l’Associació de Municipis per l’Energia Pública dorm el somni dels justos. “Comencem la casa per la teulada”, ha dit Valero. “A vostè no li sembla res bé. Nosaltres volem posar el nostre patrimoni en valor i formar part d’una xarxa que existeix, que té economia al darrera”, s’ha defensat Matas, qui ha assegurat que ja “tenim productes al darrera” com la Ruta de les Xemeneies, la Ruta del Modernisme Sabadellenc o l’Oficina Municipal de Turisme que s’ha d’habilitar l’any vinent en un annex de la Casa Duran. En quant a les preocupacions per les fotos de Gabriel Fernàndez, li ha etzibat que “vostè no és el meu community manager; farem les fotos que consideri el meu equip”.

El portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, també ha criticat el govern municipal per ficar amb calçador, la nit abans del ple, aquesta incorporació en l’odre del dia. No obstant, el partit liberal s’ha unit al PSC, Junts i Morell per votar a favor de l’entrada a la XATIC. ERC s’ha abstingut i la Crida ha votat en contra.

Fe d’errates

El cost de sumar-se a la XATIC és de 5.000 euros anuals i no de 100.000 com, per una mala comprensió de la xifra que es va dir de viva veu al ple, es va publicar originalment.

Foto portada: el regidor Lluis Matas, al ple. Autor: J.d.A.

Comments are closed.