El PP demana sense èxit fer marxa enrere a les pacificacions i els carrils bici

Fins que no hi hagi rondes de circumval·lació, cal no només aturar les pacificacions que s’han dut a terme a Sabadell en els darrers anys sinó fer marxa enrere. És la proposa que el Partit Popular ha portat, sense èxit, al ple. Els conservadors asseguren que cal facilitar al màxim l’entrada i sortida dels vehicles de la ciutat per reduir la contaminació.

Sabadell s’ha convertit en una ratera en molts casos, diu el PP: avinguda d’Estrasburg, Gran Via, carretera de Matadepera, carretera de Mollet, carretera de Caldes, Rambla d’Ibèria, entrada i sortida a Torre-romeu i tants altres espais. Per solucionar-ho el PP ha portat al ple una moció per aturar i fer marxa enrere a bona part de la política municipal de mobilitat dels darrers anys.

Què vol canviar el PP?

A mode d’exemple, sol·liciten aturar tot el programa Gran Via – Ripoll i tornar a la situació prèvia: recuperar els passos soterrats que s’han tret i eliminar els que s’han fet a la calçada davant del Taulí o el carrer Latorre. Però les propostes han anat més enllà: eliminar tots els carrils bici en els carrers que tenen una velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora, suprimir el carril bici de l’avinguda de la Concòrdia i recuperar els aparcaments, convertir l’avinguda d’Estrasburg en una via ràpida o agrupar el carril bici de la Ronda Ponent i Rambla Ibèria perquè el bus tingui més espai.

Allau de crítiques

En un dia de pluja, a Cuca Santos li ha caigut tot un xàfec de crítiques. El regidor socialista Eloi Cortés ha titllat “d’extemporànies” les peticions populars. “No han vist quan van pel món que totes les ciutats estan anant cap als carrers de vianants i de plataforma única?”, ha preguntat el republicà Santi Valls a Santos. La regidora Aurora Murillo (Crida) ha ironitzat que al PP només li ha faltat demanar “expulsar el vianant dels carrers”. Mena (En Comú Podem) s’ha mostrat en contra de tornar a donar tot el poder al vehicle privat. Matas (Junts) ha assegurat que la proposta del PP era un “viatge al passat, a la ciutat del segle XX”. Santos sí ha tingut la complicitat de Vox, qui ha votat a favor de la proposta.

Foto portada: el carril bici de l’avinguda de la Concòrdia, durant l’estat d’alarma del 2020. Autor: David B.

Comments are closed.