Foto portada: exterior de 'Ràdio Sabadell', fa un temps. Autor: David B.

Prorrogat el contracte programa de la ràdio municipal, sense direcció des del 2017

El ple municipal ha prorrogat per un termini màxim d’un any el contracte programa amb l’empresa municipal Comunicacions Audiovisuals SL, principal font de finançament de Ràdio Sabadell. ERC ha exhortat el govern municipal a encetar d’una vegada el procés d’elecció de la direcció, ja que l’emissora no en té des de fa sis anys i mig.

“Tenim la mà estesa”, ha indicat el principal portaveu de l’oposició, el republicà Gabriel Fernàndez. L’elecció d’un nou director o directora necessita majoria reforçada, dos terços del ple, igual que l’elecció del Síndic Municipal de Greuges. El tinent d’alcaldessa de Presidència, Pol Gibert, ha argumentat que el govern ha posat ordre a nivell laboral i econòmic a l’emissora, i que més endavant s’abordarà la direcció. ERC ha recordat que fa quatre anys i mig que governa Marta Farrés i no s’ha mogut fitxa. Ràdio Sabadell no té direcció des de mitjans de l’any 2017, quan (oficialment) va renunciar Montse Pérez. després d’una gran polèmica amb els professionals. Des d’aquell moment, té una direcció col·legiada entre diversos professionals de la casa.

Un milió a l’any

L’Ajuntament destina aproximadament un milió d’euros per any a finançar Ràdio Sabadell. Segons ha detallat Fernàndez, “el mateix que es dedica a les escoles bressol, el doble del que invertim en beques per llibres i materials escolars, gairebé tres vegades el que invertim en ajudes de menjador o sis vegades els recursos en activitats extraescolars. Per tant són molts diners”.

El darrer contracte programa es va aprovar a finals de l’any 2020, per tres milions en tres anys: 915.000 euros el 2021, 983.000 euros el 2022 i 1,05 milions el 2023. La pròrroga ha sortit endavant amb el vot favorable de tots els grups, a excepció dels dos regidors de Vox, que s’han abstingut.

Foto portada: exterior de ‘Ràdio Sabadell’, fa un temps. Autor: David B.