Foto portada: el ple municipal d'abril de 2022. Autor: David B.

Protesta policial a les portes del ple

Mig centenar d’agents de la Policia Municipal de Sabadell s’han concentrat aquesta tarda a la plaça Sant Roc per reclamar millors condicions laborals. La protesta s’ha fet coincidint amb la celebració del ple municipal corresponent al mes d’abril.

Els agents han fet un bona provisió de pólvora i petards, ja que han protagonitzat una sonora protesta, que en alguns moments ha fet difícil mantenir la normalitat dins la sala de plens de l’Ajuntament. De fet, durant una traca, s’ha produït un silenci proper als 30 segons a la sala, quan el regidor socialista Eloi Cortés tenia la paraula, perquè no se sentia res.

A la plaça, els agents, la majoria vinculats al Sindicat de Policia Local – Cos de Mossos d’Esquadra (SPL-CME) reclamen solucions als problemes que fa temps, per no dir anys, venen denunciant. De fet, la situació no ha millorat en els darrers anys, tampoc amb el retorn del PSC a l’alcaldia i segons Xavier Bartroli “en comptes d’anar endavant anem endarrere”. Reclamen un reglament intern al cos,així com un reglament de segon activitat que s’inclogui la policia al pla de revisió de llocs de treball de l’administració local, assegurant que no es compleix la llei de Policies Locals de Catalunya. Els agents insisteixen que els manca material, demanen equipar els agents amb càmeres per evitar “denúncies falses”, volem més formació voluntària o es prenguin mesures per aconseguir la conciliació familiar.

Foto portada: protesta policial, a la plaça Sant Roc. Autor: David B