Foto portada: Marta Morell. Autor: David Chao.

L’Ajuntament es personarà com acusació popular en els casos de violència masclista i LGTBIfòbica

L’Ajuntament es personarà com acusació popular en els casos d’agressió sexual, feminicidi, violència vicària o atacs al col·lectiu LGTBI. És la principal novetat del Reglament per a la Igualtat de gènere i la defensa i promoció dels drets de les persones LGTBI, que s’ha aprovat de forma inicial al ple aquest dimarts.

Tots els grups han donat llum verda a la primera fase per tenir un reglament que no és obligatori però que demostra el “compromís” de la ciutat, el consistori i el govern municipal per la igualtat efectiva, segons ha detallat la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Marta Morell, qui ha defensat el ple.

De fet, només els ajuntaments de Barcelona i Terrassa, ara també Sabadell, tenen reglaments similars. Però el sabadellenc incorporarà una mesura destacable i novedosa. Quan hi hagi casos d’agressió sexual, com la que es va produir l’any 2019 a Sabadell, feminicidis (l’any 2021 van haver-hi dos a Sabadell, al Centre i a Campoamor) o violència vicària l’Ajuntament es compromet a personar-se com a acusació. Així, a més de la Fiscalia i l’acusació particular, l’Ajuntament també concorrerà al procés judicial. Fins ara, ha dit Morell, malgrat que hi hagués voluntat per fer-ho, no era possible.

Ara s’obre la fase d’al·legacions. Si no se’n presenten, el reglament quedarà aprovat de forma definitiva. Si se’n presentessin, caldrà resoldre-les abans d’aprovar el document.

Foto portada: la tinenta d’alcaldessa Marta Morell, al ple. Autor: David Chao.

Comments are closed.