Rubio denuncia que una empresa la va intentar subornar al mes d’entrar a l’Ajuntament

La regidora sortint de la Crida per Sabadell, Glòria Rubio, ha denunciat aquest dimecres un intent de suborn en el primer mes que va ser regidora, és a dir, al juliol de l’any 2015. Ho ha fet públic aquest dimecres, durant el ple municipal de comiat. També ha acusat l’empresa SMATSA d’extorsionar els funcionaris de l’Estat a l’Ajuntament. 

En la seva intervenció de comiat, s’ha desmarcat del to habitual en aquests tipus de sessions i com els seus companys de la Crida, ha fet un discurs molt polític. En el seu cas denunciant el que, a parer seu, van representar els 16 anys de bustisme a l’administració municipal.

“Està bé compartir amb tots i totes què vol dir haver viscut 16 anys de bustisme en aquesta ciutat. Vol dir que el primer mes que entres de regidora una empresa intenta subornar-te normalitzant una pràctica corrupta com si fos una pràctica habitual que entenc que és el que venia passant des de sempre. Que el personal de l’Ajuntament sense solta ni volta t’intenti colar expedients per signar sense informes jurídics introduïts a veure si no t’ho mires o que un dia un gerent abans de marxar t’entregui unes capses amb unes carpetes que si s’haguessin avaluat en el seu moment hagués estat delicte el que allà sortia. També trobar-te un expedient amb una signatura falsa i haver de córrer cap a fiscalia”.

A aquestes frases Rubio també ha assegurat que l’empresa SMATSA ha “extorsionat funcionaris habilitats per l’Estat a l’Ajuntament” o que el responsable d’AGBAR (accionista majoritari d’Aigües Sabadell) la va renyar “en to paternalista” en un consell d’administració. Ella ha estat membre del Consell d’Administració de l’empresa mixta Aigües Sabadell.

Masclisme i hipocresia

Rubio també ha denunciat el masclisme de l’administració quan, malgrat ser la portaveu municipal del seu grup, els altres regidors i regidores trucaven el cap de llista, Maties Serracant, per negociar temes amb ell. “La invisibilització de les dones l’hem viscut dia a dia”, ha lamentat. Rubio ha assegurat que posava un to “d’amargor” a la seva intervenció i ha fet un clam contra la “hipocresia política”.

“Ni ho entenem ni ho entendrem. Com pot ser dir una cosa a porta tancada i la contrària quan hi ha públic? És impossible que la ciutadania confiï en la política mentre segueixi passant això cada dia”. També ha acusat alguns regidors de defensar els “interessos privats d’algunes grans empreses”. “Hipocresia política”, ha conclòs.

Rubio ha deixat el ple aquest dimecres després de quatre anys al govern. Primer va ser regidora d’Esports i Participació Ciutadana. Després va deixar Esports i va ser regidora d’Habitatge. Més endavant, va afegir a aquesta responsabilitat la regidoria d’Intervenció Comunitària.

Foto portada: la regidora Glòria Rubio, aquest dimecres. Autor: David B.

Comments are closed.