Foto portada: el Passeig de Can Feu, amb el castell de fons. Autor: Ajuntament.

Suspenen llicències a 40.000 metres quadrats de Can Feu i Gràcia

L’Ajuntament ha aprovat suspendre les llicències en un àmbit de 40.000 metres quadrats dels barris de Gràcia i Can Feu. Durant almenys un any no es podran demanar noves llicències en un dels pols de la ciutat amb major capacitat de desenvolupament. És tota la connexió entre el castell de Can Feu i el centre de la ciutat resseguint el traçant de la soterrada via dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

A efectes pràctics, és un pas més en la configuració d’aquest eix, que vol ser un Connector Verd, guanyat a la via del tren. La mesura comporta que no es podran obrir negocis ni fer obres en l’àmbit mentre es fa tota la tramitació urbanística de la zona, no només de les vies soterrades sinó de tot l’entorn del castell també.

“Hem d’eixamplar la mirada de l’àmbit estricte del cobriment de les vies i engegar una veritable operació per regenerar l’entorn”, ha defensat la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina (PSC). “Es vol reordenar tot el conjunt i no només l’àmbit del soterrament”, ha afegit.

Suspenent llicències s’evita que es puguin instal·lar activitats contràries al pla que s’acabi definint. La suspensió de llicències és una figura relativament habitual sempre que hi ha canvis urbanístics. Per exemple, en els darrers anys es van suspendre llicències pel que fa a tanatoris mentre es feia la planificació, arran de la polèmica per l’intent de posar-ne un a la Rambla d’Ibèria, o de discoteques i bars musicals a tota la ciutat, encara vigent.

La suspensió de llicències està limitada a un any i a un àmbit concret: bàsicament al castell de Can Feu (24.000 metres quadrats), l’entorn de l’estació Can Feu – Gràcia, el Passatge Clavé i el carrer de Joan Plans.

Canvis a la zona que motiven un corredor verd

L’entorn d’aquesta zona viu tota una reforma des de fa anys. Primer es van cobrir les vies del tren entre l’estació i la Rambla d’Ibèria. Després entre la Rambla d’Ibèria i el Passeig de Can Feu. En aquest entorn es va convocar un concurs d’idees per fer un parc a sobre de la via del tren, però va ser impugnat per un concursant i els tribunals el van tombar. Cal convocar-lo de nou. L’anterior govern va adquirir el castell de Can Feu i l’actual vol ubicar-hi un centre formatiu a compte dels fons europeus Next Generation. Sense estar lluny, la nau Sallarés Deu, comprada durant el darrer mandat per 4,5 milions, també ha d’ubicar centres formatius i la nova Escola d’Hostaleria, també a compte dels Next Generation.

La suspensió de llicències s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els partits excepte Esquerra, que s’ha abstingut.

Més informació:

Foto portada: el Passeig de Can Feu, amb el castell de fons. Autor: Ajuntament.

Comments are closed.