Foto portada: sortida de la pedalada de Festa Major, l'any 2023. Autora: Alba Garcia Barcia.

Tebi compromís per posar en marxa el Bicing

L’Ajuntament estudiarà posar en marxa un sistema de bici compartit, un Bicing a Sabadell, que s’hauria d’implantar abans que acabi el mandat, és a dir, abans de maig de 2027. Així s’ha compromès el govern municipal aprovant la moció impulsada per Esquerra Republicana de Catalunya. No obstant, la tinenta d’alcaldessa Mar Molina ha assegurat que el procés té una certa complexitat, caldrà fer-ho per fases, i ha obert la porta a un sistema compartit amb altres ciutats de l’entorn.

La moció ha arribat al ple de la mà d’ERC, qui va deixar la moció sobre la taula al març per mirar de facilitar l’acord i treballar-la per ser aprovada a l’abril. Així ha estat. El regidor republicà Santi Valls ha defensat que posar en marxa un Bicing és més una inversió en salut i en mobilitat sostenible que no pas una despesa. Els republicans han acceptat que el sistema es posi en marxa de forma gradual per tal d’aprovar el text.

A la pràctica, l’Ajuntament es compromet a estudiar la viabilitat del Bicing, si cal ampliant l’àmbit de gestió a l’entorn més proper. “Treballem amb el Consell Comarcal i ho farem amb la resta de la comarca per estudiar una possible gestió unificada”, ha assegurat la tinenta d’alcaldessa Mar Molina, qui ha destacat la “complexitat” de posar en marxa el sistema. La moció final accepta una aplicació progressiva, “començant pels itineraris més demandats”. En 12 mesos hi ha d’haver un full de ruta, i el sistema s’ha de posar en marxa abans del 2027.

La moció ha sortit endavant amb 24 vots a favor (PSC, ERC, Crida, Junts i Sabadell En Comú Podem), i tres abstencions. Vox i el PP consideren que ara no és el moment d’inversions d’aquest tipus. El temps dirà si finalment Sabadell té Bicing o tot queda en un calaix.

Més informació:

Foto portada: sortida de la pedalada de Festa Major, l’any 2023. Autora: Alba Garcia Barcia.

One Comment

  1. Pingback: 'El ple crític'. Sessió aquàtica amb calamarsa

Leave a Comment