Foto portada: la regidora de Desenvolupament Urbà (més conegut com Urbanisme), Mar Molina. Autor: David B.

Una pedra en el camí del Pavelló Oest

L’Ajuntament dividirà en diversos lots el contracte per construir un macropavelló esportiu al barri dels Merinals per evitar un litigi judicial. L’Associació Catalana d’Instal·ladors va presentar un recurs i el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic li dona la raó. Ara hi ha dues sortides: trossejar el contracte o bé pleitejar, esperar resolució i potser començar de nou. L’Ajuntament optarà per trossejar el concurs i espera que només es perdin tres mesos en el calendari d’una de les obres insígnia del govern socialista.

Del programa electoral del PSC, pel que fa a equipaments poca cosa es podrà fer aquest mandat: Farrés va deixar guardat al calaix el trasllat de la comissaria de Policia Municipal a la Plana del Pintor, la unificació de l’Escola Municipal de Música i Conservatori a l’Eix Macià i l’enderroc del Mercat de Campoamor per a fer-hi un equipament cultural amb l’arribada de la Covid-19. D’entre els compromisos que va salvar, a més de construir 500 pisos públics en vuit anys, entre ells un complex de gent gran a la Roureda, sí va salvar el pavelló esportiu dels Merinals, conegut a partir d’ara com a pavelló Oest.

Més de vuit milions

No serà un pavelló qualsevol. I és que es tracta de la principal inversió municipal per aquest mandat, superior a 8 milions d’euros per fer un pavelló esportiu al barri dels Merinals de més de 3.700 metres quadrats. La licitació s’havia tramitat en un lot únic el passat setembre. Però ara caldrà dividir el contracte per no fer descarrilar del tot els calendaris.

I és que un recurs de l’Associació Catalana d’Instal·ladors comportava l’aturada del procés per ordre del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. Per evitar-ho l’Ajuntament cedirà a les peticions de l’entitat i dividirà la licitació per evitar perdre més temps. Segons l’alcaldessa, Marta Farrés, el camí s’allargarà tres mesos. L’alternativa seria plantejar recurs, esperar que es resolgués (mig any) i, era molt probable que calgués començar de nou.

Simulació de la pista esportiva del pavelló Oest. Autor: Ajuntament: cedida.
Simulació de la pista esportiva del pavelló Oest. Autor: Ajuntament: cedida.

Sent així, el nou calendari és que l’obra es pugui adjudicar el proper mes de març i els treballs a peu de carrer comencin el mes de maig. El calendari d’obres és llarg: mínim any i mig. Per tant, si tot anés rodat, estaria acabat a finals de l’any 2023.

Alguns regidors, com Adrián Hernández, de Cs, han mostrat els seus dubtes que es compleixi el calendari. En tot cas, demana solucions provisionals, com ha demanat històricament el veinat i el teixit esportiu de la zona, per encabir els equips i la pràctica esportiva. Aniria en línia de fer una “boina esportiva provisional” mentre comencen i es fan les obres del pavelló.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: la regidora de Desenvolupament Urbà (més conegut com Urbanisme), Mar Molina. Autor: David B.

Comments are closed.