Una dona amb cadira de rodes, a la plaça Doctor Robert. Autora: Lucia Marin

El ple municipal debatrà l’aprovació del nou Pla d’accessibilitat

El ple ordinari del mes de març debatrà l’aprovació del nou Pla municipal d’accessibilitat. Així ho ha confirmat en roda de premsa Eloi Cortés, portaveu adjunt del govern municipal. Es tracta d’un document que identifica els problemes d’accessibilitat que té actualment la ciutat i que inclou propostes per eliminar les barreres físiques i sensorials que dificulten el dia a dia dels veïns.

Segons ha explicat el portaveu, el pla estableix diferents mesures per adaptar els carrers de Sabadell a les necessitats dels vianants, especialment aquells que tenen discapacitats motrius o sensorials. Entre les accions més destacades del document s’hi troben l’ampliació de les voreres, l’adaptació dels passos de vianants per a persones cegues, la reserva de places d’aparcament especials i l’adequació de les parades de transport públic, entre d’altres. També es proposa treure els elements del mobiliari urbà que perjudiquen la mobilitat.

“És un document que fa molts mesos que s’està treballant. Hi ha una part de diagnosi de com tenim la ciutat en matèria d’accessibilitat i després hi ha una sèrie de propostes sobre les intervencions que s’haurien de fer per eliminar les barreres de la ciutat i fer que Sabadell sigui una ciutat molt més accessible”, ha explicat Cortés.

Pel que fa a les actuacions concretes, alguns dels carrers que s’haurien de renovar són, per exemple, el carrer Jovellanos, que necessitaria una ampliació de la vorera en alguns trams, i el carrer de la Lluna, que passaria a tenir una sola plataforma. A més, el document considera necessaris nous passos de vianants a la carretera de Barcelona i millores a l’avinguda de Matadepera, entre d’altres.

Actualització marcada per llei

La revisió dels plans d’accessibilitat està regulada per llei des del 2014. Degut a això, l’Ajuntament va demanar a la Diputació de Barcelona el recurs tècnic per l’actualització del Pla d’Accessibilitat de Sabadell (l’últim, segons informa el consistori, és del 2008). Segons ha informat Cortés, la redacció del text ha comptat amb la col·laboració de diferents agents, entitats i col·lectius de persones amb discapacitat. A més, el regidor ha informat que l’actualització es farà cada cinc anys.

Malgrat que el pla encara no s’ha aprovat, Eloi Cortés ha reivindicat les obres que ha fet el govern en matèria d’accessibilitat durant aquest mandat, assenyalant actuacions com la instal·lació de rampes i escales al barri de Cifuentes.

Foto de portada: Una dona amb cadira de rodes, a la plaça Doctor Robert. Autora: Lucia Marin

Comments are closed.