El PP denuncia la situació d’un pàrquing de VIMUSA a la Ronda Collsalarca

El Partit Popular denuncia públicament possibles irregularitats en relació a unes places d’aparcament de l’empresa municipal VIMUSA situades a la Ronda Collsalarca. Segons ha exposat la portaveu del partit Cuca Santos en roda de premsa, el soterrani del número 41 de la ronda estaria sent utilitzat com a “magatzem i indústria artesanal” per part de Bruixes del Nord, Dones de Torreguitart i l’AV de Torreguitart. L’Associació de Veïns nega irregularitats per part seva i defensa que és un espai cedit a les organitzacions veïnals des de fa 20 anys que no havia donat problemes de convivència.

Enrenou per un soterrani propietat de VIMUSA al nord de la ciutat utilitzat des de fa dues dècades per associacions veïnals i culturals. Aquest dilluns, el PP ha informat que sol·licita un informe jurídic al consistori sobre la situació -sostenen que es podria estar incomplint l’ordenança- i presentarà una moció al ple municipal d’octubre per “desallotjar el soterrani” i “posar a disposició dels veïns els llocs d’aparcament”. Santos diu que les activitats que es produeixen allà generen “molèsties” als veïns.

Consultats per aquesta situació, des de l’AVV de Torreguitart exposen que fa 20 anys que existeix la cessió d’aquest espai per part de l’Ajuntament i que allà hi emmagatzemen material. Segons argumenten, no havien tingut queixes dels veïns en tots aquests anys i es tractaria d’un cas personal que recentment ha creat enrenou.

La versió de l’Ajuntament

Fonts municipals apunten que “es tracta d’una cessió feta fa anys perquè se’n faci ús de magatzem”, però “en cap cas s’ha cedit per fer un ús social”. Atenent les queixes que s’han rebut des de principis d’any, expliquen des del consistori que “s’han fet les comprovacions i advertiments corresponents a les entitats que en fan ús” alhora que “s’ha informat als veïns dels passos que se seguien i de la voluntat per part de l’Ajuntament de resoldre el problema”. Tot i que no va haver-hi compradors per a les places de pàrquing quan es van comercialitzar, diuen que “alguns veïns ens van traslladar el seu interès en adquirir-hi places però no s’ha rebut cap oferta formal al respecte”.

Foto de portada: Cuca Santos, en roda de premsa.

Comments are closed.