Foto portada: l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, aquest dilluns. Autor: J.d.A.

Quant cobrarà Marta Farrés? I els tinents d’alcaldessa? I els portaveus?

El segon govern de Marta Farrés mantindrà l’estructura salarial vigent aquest any, és a dir, congelarà els sous. Farrés cobrarà 71.199,80 euros bruts anuals, els seus tinents d’alcaldessa, 61.710,88 euros i la resta de regidors del govern a jornada completa prop de 58.000 euros.

El nou govern no s’apujarà el sou. Es congelen les retribucions salarials als càrrecs públics. Sent així, Marta Farrés cobrarà prop de 71.200 euros bruts anuals (prop de 6.000 euros bruts al mes). Els seus quatre tinents d’alcaldessa, Eloi Cortés, Montse González, Mar Molina i Adrián Hernández, cobraran prop de 62.000 euros anuals (uns 5.100 euros bruts mensuals). També cobraria això el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, si no fos diputat al Parlament. Ell cobra el seu sou de la cambra catalana.

La resta de regidors del govern amb dedicació al 100 per cent, i també els portaveus dels grups municipals de l’oposició (ERC, Crida, Junts, ECP, Vox i PP), cobraran 57.621 euros bruts anuals (4.800 euros bruts al mes). L’única regidora del govern Farrés que no cobrarà això serà la nova regidora d’Igualtat i LGBTI+, Rosa Pareja, que serà regidora al 50 per cent perquè manté la seva feina com a lletrada a l’ajuntament de Montcada i Reixac.

Aquests són els sous. Autor: Ajuntament / cedida.

Es preveu que el cartipàs, l’organigrama municipal i l’estructura salarial s’aprovin el proper dilluns en ple municipal. De fet, a partir d’ara els plens es faran el quart dilluns de mes i no el primer dimarts com fins ara.

Més informació:

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, aquest dilluns. Autor: J.d.A.