Foto portada: Forcadell, durant la rebuda popular després de l'indult, el 29 de juny de 2021. Autor: David B.

Forcadell: “l’indult és un pas més en el camí”

Prop de 500 persones han rebut l’expresidenta del Parlament, la sabadellenca Carme Forcadell, a la plaça Sant Roc pocs dies després de rebre l’indult. Forcadell ha agraït les mostres de suport que va rebre durant els 1.189 que ha passat a la presó. Forcadell ha assegurat que seguirà lluitant “per la fi de la repressió” i ha assegurat que “res no ha acabat”.

El col·lectiu Free Forcadell ha convocat una rebuda popular a Forcadell, una setmana després de ser indultada i sis dies després de sortir de la presó de Wad-Ras, a Barcelona. Hi han assistit unes 500 persones. Entre elles, l’actual presidenta del Parlament, Laura Borràs, o els diputats republicans al Congrés Joan Josep Nuet i al Parlament Juli Fernàndez o Meritxell Serret. Forcadell ha arribat a les set del vespre a la plaça Sant Roc acompanyada del seu marit i el seu net, entre un gran aplaudiment.

Ha dirigit unes paraules als assistents: “estic molt contenta d’estar entre vosaltres, a la meva ciutat i amb la meva gent”. Ha mostrat el seu agraïment “als que ens han acompanyat, ens han escrit i ens han fet sentir sempre que no hem estat sols i ens han alleugerit 39 mesos de patiment”. Ha recordat el col·lectiu Gent de la plaça, que es concentra cada dia, també després dels indults, a la plaça Sant Roc per demanar la “llibertat dels presos polítics” i assegura que els indults s’han produït per les victòries electorals independentistes i la mobilització popular:

“El govern espanyol no hauria canviat si l’independentisme no guanyés elecció rere elecció. La força de la gent ens ha ajudat. Sou incansables. I no haurien fet el pas de l’indult sense les victòries polítiques i judicials de Catalunya a la Unió Europea. Cada cop que hi hem anat hem guanyat”.

Ha recordat els sis “exiliats” (Carles Puigdemont, Toni Comín, Lluis Puig, Clara Ponsatí, Marta Rovira i Anna Gabriel), tot abraçant-se amb l’exconsellera i ara diputada Meritxell Serret, que va tornar de Bèlgica fa alguns mesos per posar-se a disposició judicial. “La felicitat no es completa perquè no tots poden ser a casa seva”, ha dit. També ha insistit que “la repressió continua” i per a mostra ha recordat les darreres novetats del Tribunal de Comptes, amb un dels encausats, el sabadellenc Josep Manuel Suàrez, present a la plaça Sant Roc. I s’ha conjurat a “lluitar per la fi de la repressió”. S’ha mostrat convençuda que va ser empresonada (condemnada a 11,5 anys per un delicte de sedició pel Tribunal Suprem) per haver presidit l’Assemblea Nacional Catalana entre 2012 i 2015 més que no pas per ser presidenta de la cambra catalana. Finalment s’ha mostrat convençuda que l’indult és un pas més per la “fi de la repressió”, que serà la primera fase per aconseguir “l’autodeterminació” i la “República catalana justa i feminista”.

Després de la seva intervenció, Forcadell ha rebut un ram de flors i ha estat saludada per molts dels presents. Els Castellers de Sabadell han fet un pilar i s’ha cantat el Cant dels Segadors.

Foto portada: Forcadell, durant la rebuda popular després de l’indult, el 29 de juny de 2021. Autor: David B.

Comments are closed.