Retirada la pancarta ‘Llibertat presos polítics’ de l’Ajuntament

Tres dies després d’aprovar-se a la Junta de Portaveus amb els vots de PSC, Ciutadans i Podem, l’Ajuntament ha retirat aquest divendres al migdia la pancarta amb el missastge ‘Llibertat presos polítics’ de l’edifici consistorial. 

La pancarta es va col·locar la tardor de l’any 2017 després de l’empresonament dels presidents de l’ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart (més info: ‘Una nova pancarta demana la “llibertat dels presos polítics“). Des de llavors fins ara ha penjat de l’edifici de l’AJuntament, a excepció feta de les campanyes electorals de les eleccions generals i després municipals d’aquest any i de la jornada de reflexió de les autonòmiques del 21 de desembre de 2017.




Amb el canvi de govern a l’Ajuntament, es donava per fet la retirada de la pancarta. La nova alcaldessa, Marta Farrés (PSC), va assegurar que el govern exerciria com el que era, no independentista, i va obrir així la porta, però des de l’arribada a l’alcaldia el 15 de juny no l’havia fet retirar. No era prioritari, insistia.

Un mes i mig després, l’hora ha arribat aquest divendres entre les tres i les quatre de la tarda, després d’aprovar-se en Junta de portaveus el passat dimarts a proposta de Ciutadans i amb els vots favorables del PSC i Podemos, els dos grups que donen suport a l’executiu de Farrés (més info: ‘Aprovat retirar la pancarta dels presos; el govern ho farà quan “cregui oportú”). Es retira el darrer divendres laborable de juliol, i just unes hores després que acabi el darrer ple municipal abans de les vacances d’agost.

Foto portada: l’edifici consistorial, aquest divendres. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.