-
CiU assegura que la ciutat necessita “un canvi de rumb” com va viure l’any 1979 o 1999.
-
Toni Font: “el bustisme ha deixat la ciutat com la va trobar Farrés. Tot està de nou per fer”.
Convergència i Unió ha tancat aquest dimarts la porta a qualsevol pacte amb el Partit dels Socialistes de Catalunya després de les eleccions municipals de l’any vinent. Malgrat que l’anomenada sociovergència podria estabilitzar el govern local davant la previsible fragmentació, el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, ha estat clar: “no pactarem mai amb qui representa aquesta època de corrupció que hem de deixar enrere”.
Després de valorar l’actualitat política i no voler entrar a parlar del dia després de les eleccions, a preguntes de iSabadell, Carles Rossinyol ha estat més clar que mai fins ara:
No pactarem mai amb qui representi aquesta època de corrupció que hem de deixar enrere”. Rossinyol ha esmentat el candidat socialista, Josep Ayuso, i ha dit que és la “marca blanca del bustisme”. “No hi haurà sociovergència amb la marca blanca del bustisme. Aquesta etapa ha d’acabar” i “volem un abans i un després en les formes de fer a la ciutat”.
Rossinyol ha assegurat que des del 2007 (moment en que comença a liderar CiU a la ciutat) han tingut ofertes dels socialistes per entrar al govern però “mai ho vam veure clar”. Ha reblat el clau el regidor de CiU i diputat al Parlament, Toni Font:
15 anys de bustisme han deixat la ciutat com la va trobar Toni Farrés l’any 1979. De nou tot està per fer. Han llançat per la borda els millors anys de l’economia per transformar la ciutat i Sabadell ha perdut l’excel·lència que va tenir un dia. L’herència del bustisme la pagarem durant anys”.
De fet, la federació nacionalista ha estructurat el seu balanç del curs polític en base a la necessitat de tenir un “punt d’inflexió”. Rossinyol n’ha esmentat dos al llarg de la història contemporània de Sabadell. En primer lloc, el que es va viure l’any 1979, amb la sortida de la dictadura i l’inici dels ajuntaments democràtics, liderats a Sabadell pel PSUC i Antoni Farrés. I en segon lloc l’alternància viscuda l’any 1999 amb l’arribada al govern local del PSC i de Manuel Bustos. Ara CiU creu que ha arribat el seu moment i diuen que són “l’alternativa”.
Eixos de govern
Rossinyol basa les seves propostes en tres eixos: transparència i bon govern, qualitat de vida per a les persones i progrés econòmic i social. En aquest sentit, ha fet una crida a recuperar l’empenta viscuda en els millors anys de la història de la ciutat, vinculats a la indústria tèxtil del segle XIX i XX, quan es van crear institucions vinculades a la ciutat que han perviscut fins ara: CASSA, Caixa Sabadell, Banc Sabadell.
Hem de recuperar l’esperit ciutadà que va generar aquestes institucions. En definitiva, les ganes de fer coses, de progressar, de tenir una administració que faciliti les coses. Amb aquesta crisi hem perdut institucions que ja no podrem recuperar. N’haurem de crear de noves, adaptades a les necessitats d’avui”.
Rossinyol assegura que el consistori necessita més gestió i més professionalització. S’ha mostrat preocupat pel risc de tancament de Vimusa, convençut que equipaments com la Pista Coberta d’Atletisme i Fira Sabadell es poden gestionar millor i escèptic davant el futur Passeig de la plaça Major. També ha mostrat la seva preocupació per les conseqüències que comportarà el trasllat dels locals d’oci de la Zona Hermètica
PSC demana respecte
El PSC ha emès un comunicat davant les declaracions de Toni Font. Creuen que el democristià ha faltat al respecte a les persones que han treballat per la ciutat des de la recuperació de la democràcia. El primer secretari del PSC, Cristian Sánchez, manté que cal respectar les persones “que tant des de l’Ajuntament com des d’altres àmbits han treballat per construir la ciutat”. Així mateix, Sánchez creu que CiU no coneix Sabadell i es troba molt lluny de la ciutadania. Finalment consideren ara una frivolitat parlar de pactes postelectorals.
M’agrada que CiU vegi la necessitat d’impulsar un canvi veritable a la ciutat. Dels tres eixos (tansparència i bon govern, qualitat de vida per a les persones i progrés econòmic i social) crec que caldrà centrar-se, primer de tot, en transparència i bon govern. Tant de bo Sabadell pugui recuperar el seu prestigi deixant enrere l’etapa del malaurat alcalde Bustos.
“Es más fácil de engañar a la gente que convencerlos de que han sido engañados”
Esto se puede aplicar a todo aquel que piense que estos de CIU están por lo que dicen. Cuando han sido ellos parte de los culpables de que los de Bustos sigan gobernando. Negándose (como le hicieron) a que se les hiciera la moción de censura. Esto por no aludir a lo ultimo que dijeron, de que en Sabadell con la marcha de Bustos “Ya había que pasar pagina”. Permitiendo sin embargo, que el resto de imputados sigan en sus puestos (y cobrando)
Así es como se comporta CIU. Por tan: ¡El que no los conozca que los compre! O que los vote… Que al día siguiente de las elecciones y en el supuesto que los votos de CIU fueran necesarios para hacer posible que Ayuso fuera alcalde, que nadie dude que estos los apoyarián (como de hecho han hecho hasta ahora) haciendo posible con su voto que muchas de las cosas propuestas por los bustianos hayan sido aprobadas. Claro que como siempre dicen, lo hacen: “Por el bien de la ciudad” ¡Hay que tener cara dura!
Lo que menos le importa a CIU, es que Ayuso haya sido puesto por Bustos. Como tampoco le importó cuando estuvieron formando parte con Bustos en su propio gobierno. Ahora tan sólo persiguen votos a costa de seguir engañando al pueblo. Bueno, como están haciendo todos los denominados por PODEMOS como la ‘casta’.
Aunque a veces, por más que se diga: “No hay más ciego que el que no quiere ver” Así que, si quieren que los del PSC (dominado por Bustos) pueda tener alguna posibilidad de gobernar en Sabadell, voten a CIU.
Nunca digas “nunca jamas” porque siempre queda aquello de “donde dije digo, digo diego”.
Els senyors de CiU ho podien més alt, però no més clar. No volen pactar res amb els hereus del “bustisme”. Ha quedat prou ben dit, senyors de l’esquerra de Sabadell ? Potser ara ja no podreu anar marejant la perdiu amb el mantra de la “sociovergència” i respectareu les declaracions del Sr. Rossinyol, una persona honesta que vol governar Sabadell i que hi te el mateix dret a fer-ho que els altres candidats que es presentin.
No se com, ni de quina manera expressarem ,per que no es digui que soc de un color o de un altre
La meva missió sempre que e pogut a estat i serà anà em la veritat per endavant, la meva veritat des de el punt de vista de un Ciutadà.
Sr. Rossinyol el seu partit es torna a equivoca a vostè ja li a passat la hora de posar-lo a proba no a tingut el valor y la ones titat política deixant a part el que el seu partit faci o deixi de fe. Però com a Sabadellenc que podem espera de un Senyor que fins i tot tenia pactada, suposadament la entrada del nou Director de la Radio Sabadell de un Senyor que la riba a entrevista un mitja 28TV il•legal i afí afiníssim al Senyors Bustos, Costa, Un senyors que han pactat o sen abstingut en temes importantíssim per la Ciutat, expliqui a la Ciutat quines investigacions han dut a terme el militants de seu partit o vostè mateix em el cas MERCURI , jo li contesto ! amaga el cap sota el ala !
Espera que passa per que el aigua no l’esqueixi.. tot axó i moltes coses mes sentint molt
Canvia per canvia tots fora del Ajuntament encara esperem aquella força unificada per neteja tot el que a tocat Los Germans Bustos Y senyores. Aquesta es la meva opinió vista de de el front de la neteja política que necessita la Ciutat y Catalunya sencera…..
A qui volen enredar aquests de CIU? Quines paraules tan maques i mentrestant, poquet a poquet i sense fer massa soroll, estan privatitzant la sanitat pública, tancant sales i quiròfans perquè la gent s’apunti a les mútues. I de l’educació, que es podria dir? Estan donant diners a escoles de l’Opus i deixant les escoles públiques sense subvencions. A qui volen enredar aquesta gent!!!!! Per a qui fan política? Pel poble català? Més aviat per a ells mateixos i la seva gent, no pas per la ciutadania!!!!
Las palabras se las lleva el viento. Ya lo veremos más adelante porque hasta la fecha únicamente han dicho una cosa y han hecho otra. Tiempo al tiempo.
A las palabras de Pilarín habría que ponerle unos altavoces para que todo el mundo se dé cuenta de qué es lo que dicen y qué es lo que hacen. ¿Qué nos puede explicar CiU a nuestros oídos que no hayamos visto y comprobado ya con nuestros propios ojos?
Sois hermanos gemelos del PP. Recortes, corrupción y falta de transparencia. Es más, con más fuerza que ellos, si cabe, porque el hecho diferenciador soberanista o independentista, respecto del PP, os adjudica una credibilidad de la cual carecéis.
¿Qué podéis decir de la privatización del Taulí, que si el pueblo no lo remedia lo convertiréis en una fábrica de hacer billetes para unos cuantos accionistas? Mirad qué plantas se están cerrando: aquellas en las que se necesita una fuerte inversión porque son para enfermedades poco corrientes. Como queriendo decir: los que tengan una enfermedad rara, que se mueran cuanto antes y así ahorramos dinero. Igual está pasando en Lleida, donde la lucha de los profesionales es a muerte contra esta privatización.
¿Qué podéis decir del principio de privatización de la escuela pública a la que estáis sumiendo en la ruina para entregársaela a vuestros amigos capitalistas en cuanto la gente deje de confiar en ella porque sus hijos no estarán suficientemente atendidos? Pancartas de protesta jalonan las calles de Sabadell y de toda Catalunya, donde unos profesionales van a tener que volver a la pizarra, la tiza y el trapo para borrar, mientras las escuelas privadas gozan de unas generosas subvenciones que van a parar a los bolsillos de los propietarios. Al mismo tiempo que los profesores de esta privada hacen jornadas inacabables para cubrir cada dos de ellos el puesto de tres. Si no se para esto, pronto todas las escuelas de Catalunya serán privadas, caras y malas.
¿Qué podéis decir de las normas que regulan la llamada “Reforma” laboral? Votasteis conjuntamente con el PP en Madrid una reforma que ha llevado a los actuales salarios de 600. 700 y 800 € al mes y en precario. ¿Quién puede vivir con eso hoy?
¿Qué podéis decir del caso Bustos cuando -sabiendo lo que había- aún seguíais intentando negociar con ellos? Vergüenza da oír determinadas cosas cuando vienen de gente de esa llamada “casta” a la que pertenecéis. Y, sobre todo, viendo qué gente os rodea: algunos de ellosfranquistas y falangistas que ahora se llaman “demócratas de toda la vida”.
Podría seguir con unas cuantas cosas más, pero no quiero aburrir a la concurrencia.
Muy bueno el encabezamiento del comentario de Quirós. Juan: lo suscribo y me lo apunto, porque en algún momento más, lo escribiré.
Si en lugar de confiar ingenuamente en nuestros gobernantes -algunos de los cuales nos están robando mientras la ciudadanía se cabrea y se pelea por un gol o un penalty- fuéramos un poco más exigentes con ellos, otro gallo cantaría. Pero España y Catalunya somos así. Hay quien se cree todo lo que le dicen. Como el que va de compras y se queda con lo primero que el dependiente le ofrece. Así nos va.
Saludos a todos
Pujol és un corrupte . Ve de l’estraperlo, no només de divises, Va ser estafador, i imputat com a tal. Es reconeix mentider i defraudador de l’hisenda pública (El seu testaferro Millet, perquè el cas Palau tan sols és una part del cas Pujol, també va ser una carta molt curiosa que va fer publicar a La Vanguardia) I, per vocació, és escolanet i, més que nacionalista, reaccionari i antiliberal a extrems impresentables al món modern i actual, començant per Europa. L’Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus no ha tingut cap dubte: Abans ciutadans i la UPyD, potser oportunitstes però coherentment demòcrates, que aquesta mena d’engendro catalano-católico-bananero.
En política, Pujol ha estat una pèsima espècie d’aventurer. Napoleó III va tenir molta més classe.
La burgesia va ser una cosa més seriosa i positiva, inclosa la catalana que va acabar sent la més reaccionària del sud d’Europa, inclosa la de la Itàlia durant Mussolini. Els demòcrates de dretes, començant per Churchill i arribant a la Merkel, o un senyor Vidal-Quadras, són elements molt respectables i solen tenir un cert sentit crític, si estigui o no d’acord. I son demòcrates compromesos amb la llei i els drets civils, cosa que evidentment no es pot dir de un Mas i menys encara d’una Forcadell o una Muriel qualsevols (populisme barato al pitjor nivell continental).
Vist el que s’està veient, Convergència s’hauria d’autodisoldre. Per un mínim de decència. I, des de l’ostracisme, fer companyia als bustos, els del cas innova i, molt en particular, els Pujol
I aquest monstre, o sigui Pujol, va tenir un pare putatiu que es va dir PSUC, i una mare que es diu Montserrat, o sigui el catalanisme catòlic.’
Hace tres días, hasta me “escruixia” escribiendo estas cosas. Y hoy, tothom en va ple. Lo que son los derrumbes.
Un apunte más:
Convergencia no es un partido. Es una especie de tejidos e hilados, con más de empresa familiar (l’amo és l’amo, i després de l’amo el fill de l’amo). Mientras que en un PP, que es más partido de verdad, se habían buscado un palanganero para esas cosas, y en el PSOE pues hasta liaron para cosas de esas a un catalán llamado Navarro, vallesano y de Sentmenat para mas señas, en Convergencia todo «quedava a casa», o sea la del amo.
Yo no creo que la refundación les valga ni les de para tamaño empeño de supervivencia (cambiar para que todo siga igual, que dijo precisamente un italiano). Quien quizá podría refundar algo sería el lobbysta del Durán, y puede incluso que sea por eso que se ha apartado de CiU. Pero lo tienen peor que la DC y el PS italianos, que con menos se hundieron. Aquello incluso eran partidos, que CDC ya digo que no lo es, y lo de los Pujol (las típicas tres generaciones: Florenci estraperlista de divisas que funda la casa, el Jordi que la hace grande, y los hijos del Jordi que se les va la mano, junto con el padre) pues no digo que no deje cortos esos antecedentes italianos. En Italia, y no quiero pecar de xenófobo, hay quien tiene un sentido de familia más amplio. Y como que tampoco.
Y otro apunte. Lo de Convergencia y Pujol como expresión particular de corrupción dentro de la general española. Me apunta a eso de que Catalunya es parte fundamental de España y como quizá dirían Unamuno o Madariaga, su mayor particularidad en lo ibérico radica en lo extremo (aquí la rauxa y el mediterranismo) y extremadamente español de sus cosas: ahora es la corrupción como el cosmpolitismo fue otros tiempos prepujolianos. Pero como no creo en eso de los espíritus de los pueblos, el volkgeist herderiano y demás burradas etnicistas, de donde por cierto el catalanismo y pujol sacan su cosa digamos que teórica de su nacionalismo, dejo ese punto a los aficionados a eso. Me conformo con leyes justas e iguales para todos,
Italia me parece ahora mucho más respetable que Catalunya. Allí, en lo de Andreotti y Craxi, lo de buscar pruebas fue clave en el asunto de la corrupción que aquellos y más con ellos encabezaron.
En Catalunya, las pruebas de lo de Pujol las tenemos publicadas desde hace años en libros de los que nunca han hablado los diarios. Lo del gran artículo de Xavier Vidal Folch en El Pais, por mencionar algo de lo mejor que se puede leer estos días, no es más que un refrito de algunos de esos libros silenciados. Y en esos libros (incluyendo el que el Sr. Santamaría publicó también sobre Pujol) hay pruebas y, más aún, venía escrito y anticipado todo lo que ahora empieza a llegar a los medios y la gente.
Ahora me viene la imagen, como de plomo, de ese terrible silencio, previo o paralelo a la corrupción. De los autores de esos libros: Siscu Baiges, Antonio Santamaria, Novoa, Félix Martínez… dirían no sólo Pujol o los suyos: Bah… ese tal o ese cual va mal vestido, es hijo de no sé quien, se hurga la nariz, es de la calle tal o es de Sabadell… Cualquier tontada servía para descalificarles sin hacerles más caso. Y con ello, que es a lo que se iba desde ese poder brutal, a silenciar y hacer pasar por irrelevantes hechos, pruebas y argumentos que ni tuvieron que rebatir. Con esas tontadas se quedaron tan “amples” para señalar que nadie más debía hablar de ello.
Evidentemente, estos autores no formaban parte de los propietarios de la patria, o sea la Catalunya pujoliana, y por tanto no contaban para nada. El nacionalismo consiste precisamente en eso. Los mios sí, que dicen lo que yo digo, y los demás no cuentan, digan lo que digan.
Y a eso, no sólo la corrupción le viene rodada al lado.