Presentació de Sabadell en Comú Podem a l'Espai Polivalent del Parc del Nord. Autora: J. Ramon

Sabadell En Comú Podem es presenta amb la vista posada al 2023

Els espais polítics de Sabadell en Comú i de Podem tornen a l’escenari polític de Sabadell. Ara de la mà a través de la fórmula Sabadell En Comú Podem. Aquest dissabte al matí, representants de la formació en totes les escales han estat presents en la primera presentació pública de la nova marca a l’Espai Polivalent del Parc del Nord. El diputat sabadellenc Joan Mena, juntament amb la resta de companys, ha disparat el tret de sortida cap a la cursa electoral del 2023 defensant els principals objectius del seu projecte. Mena ha estat el principal dirigent sabadellenc a l’acte. La presidenta del grup al Parlament, Jéssica Albiach, el també diputat al Congrés i secretari de Podemos, Rafa Mayoral, i la portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Aina Vidal, han estat presents en l’acte inaugural d’aquest dissabte, on també hi han assistit 200 persones.

“Arranquem amb il·lusió i amb una mirada esperançadora” així ha començat a caminar la nova formació política, Sabadell En Comú Podem, cap a les eleccions del 2023. La prioritat de l’equip de Jéssica Albiach és la reconstrucció del país en tots els aspectes i en totes les escales: municipal, autonòmica i estatal. En clau local, la coordinadora del partit, Marta Salido, ha exposat que “si bé és cert que venim de dos espais diferents, també és cert que ens uneixen més coses de les que ens separen. Venim de les dones del tèxtil, de les vagues del metall, de les manifestacions de les dones fartes del patriarcat, venim de denunciar el cas Mercuri i venim del millor govern que ha tingut Sabadell: el de Toni Farrés [PSUC]”. En aquest sentit, el sabadellenc Joan Mena, ara diputat a Madrid, ha indicat cap a on mirarà el seu partit:

“Sabadell En Comú Podem vol mirar la ciutat de tu a tu per dir que estem preparats, que ja estem aquí i que som els que vam il·lusionar a la gent amb Podemos, que som els que vam demostrar que es podia governar d’una altra manera amb l’Ada Colau dels Comuns i que som també els que acompanyem a Yolanda Díaz, la millor ministra de Treball que ha tingut Espanya en tota la seva història”.

Les prioritats de Sabadell En Comú Podem coincideixen amb les d’alguns partits amb representació municipal i també autonòmica: per una banda, Mena ha assegurat que treballaran per desviar el pressupost del Quart Cinturó cap al servei de Rodalies, “que és el que utilitza la classe treballadora”, així com també intentaran que no es tanqui el consultori del Poblenou. Per altra banda, la formació liderada per Jéssica Albiach lluitarà per garantir les pensions, per augmentar el salari mínim interprofessional (SMI), per implementar un model educatiu públic i bilingüe o per potenciar una mobilitat sostenible, entre altres.

Presentació de Sabadell en Comú Podem a l’Espai Polivalent del Parc del Nord. Autora: J. Ramon

Sabadell en Comú Podem ha sintetitzat el seu projecte, que ha presentat aquest dissabte a l’Espai Polivalent del Parc del Nord, com “una eina transformadora, d’esquerres i que vetlla per la classe treballadora”. La formació vol guanyar múscul en l’esfera sabadellenca i per això té la vista posada en les eleccions del 2023. En aquest sentit, la portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Aina Vidal, ha ressaltat que “no s’ha de caure en l’error de subestimar el municipalisme, ja que és la primera trinxera de la política”. De moment, encara no hi ha cap candidat establert per encapçalar la llista de Sabadell En Comú Podem, però ja s’han posat alguns noms sobre “la taula de diàleg” entre les dues formacions: Joan Mena, Alejandra Sandoval, Marta Salido o Conchi Abllellán; tots ells presents en aquest acte institucional (a excepció d’Abellán, qui ha sigut baixa a últim moment).

Foto portada: Rafa Mayoral i el sabadellenc Joan Mena, aquest matí. Autora: J.Ramon.

Comments are closed.