Queralt Castellet plata Pequín

El pla B català per als Jocs Olímpics 2030 inclou proves a Sabadell

De moment hi ha més confusió que realitats Però sí hi ha algunes certeses: abans que acabi el mes de maig s’esgota el termini per presentar candidatura als Jocs Olímpics d’hivern del Pirineu del 2020. De moment, Catalunya i l’Aragó tenen poca cosa més en comú que divergències. Fins al punt que el govern català, com ha avançat TV3, planteja una proposta alternativa. Aquesta, aquest pla B, inclou proves esportives a Sabadell. Aragó tampoc serà menys i prepara la seva pròpia proposta.

Si els Jocs Olímpics d’estiu de 1992 van tenir mitja dotzena de partits de futbol (es podrien haver acollit més disciplines com el voleibol però es va deixar estar), els hipotètics Jocs Olímpics d’hivern del 2030 també podrien passar per Sabadell, segons ha avançat aquest dilluns la televisió pública catalana.

La proposta que està ultimant el govern català, tot un pla B a hores d’ara enmig d’unes negociacions duríssimes amb el president aragonès Javier Lambán, passa per fer totes les proves olímpiques a Catalunya. D’aquesta forma, les proves d’esquí de fons i biatló es farien a La Molina quan en la candidatura conjunta amb l’Aragó s’havien de fer a Candanchú. Les proves de gel com patinatge artístic, velocitat o cúrling es preveien a Saragossa i Jaca però ara anirien a Barcelona, però també a Badalona o Sabadell.

Els moviments del govern català han irritat de nou el govern aragonès, que ara anuncia una contraproposta “de tot el Pirineu, d’interès nacional” si Catalunya presenta una de pròpia o reserva a l’Aragó el “simple paper de comparsa”.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: l’snowboarder Queralt Castellet, sabadellenca, als Jocs d’Hivern d’aquest any.

Comments are closed.