Foto portada: instal·lacions de la Policia Municipal a Can Marcet. Autor: David B.

El SPL-CME denuncia l’acumulació d’hores extres dels comandaments durant el quadripartit

La secció municipal del Sindicat de Policies Locals i Cos dels Mossos d’Esquadra (SPL-CME) denuncia “una absència de mecanismes de control a la direcció de la Policia Municipal en relació a les hores ‘extres’ durant el mandat del quadripartit (2015-2019)”. El sindicat assenyala que una de les conseqüències que alguns funcionaris podrien arrossegar encara ara és “la percepció d’un salari sense haver de treballar ni un sol dia” i, per això, ha enviat una instància a l’Ajuntament perquè auditi els comptes municipals per determinar si ha de continuar pagant a aquests funcionaris una productivitat fixada per un conveni que requereix la realització d’hores addicionals i disponibilitat horària.

El Sindicat de Policies Locals i Cos dels Mossos d’Esquadra (SPL-CME) de l’Ajuntament denuncia que la direcció de la Policia Municipal de Sabadell va establir “un model de gestió autocràtica” a l’hora de controlar les hores ‘extres’ que van acumular els funcionaris que la dirigien entre el 2015 i el 2019; els anys del quadripartit. En un comunicat acusen els majors responsables del cos de “ser ells mateixos qui controlessin les hores extraordinàries, sense cap supervisió” i, en conseqüència, acumular-ne més de 3.500 i 5.000. El president de la secció sindical, Xavier Bartroli, considera que “no és un sistema adequat a l’administració pública” i lamenta “la manca de mecanismes per regular-ho”.

“Aquesta circumstància suposa que alguns pocs funcionaris del cos hagin ja gaudit, o ho puguin fer, de seguir cobrant el sou entre tres i quatre anys sense haver d’anar a treballar un sol dia”.

De fet, en el comunicat també exposen que han enviat una sol·licitud a l’Ajuntament perquè esbrini si els pressupostos municipals d’enguany contemplen el pagament d’una productivitat per realitzar una jornada ampliada amb disponibilitat per a un d’aquests funcionaris, ja que els consta que aquesta persona “està disposant de manera completa de l’excedent horari realitzat des de començament de 2021”.

“Volem que s’investigui si aquest funcionari en qüestió està percebent aquesta retribució. Nosaltres hem consultat els pressupostos municipals i la previsió és que aquesta persona cobri 7.700 euros aquest any, ja que hauria acumulat més de 5.000 hores extres. També hi hauria un altre treballador, que ja està jubilat, que hauria gaudit d’aquest sou durant un parell o tres anys. El que més ens preocupa de tot això és la manca de control per evitar l’acumulació d’aquesta quantitat d’hores extres”, matisa Bartroli.

Per sortir de dubtes, la instància del sindicat demana, per una banda, la confirmació de si el titular d’aquesta plaça en qüestió ha percebut retribucions, i en quina quantitat, en el concepte exposat anteriorment durant els exercicis del 2019, 2020 i 2021. Per l’altra, insta a l’Ajuntament a comprovar si tal persona ha complert la condició de realitzar una mitjana de referència de 2,5 hores setmanals addicionals per percebre aquesta retribució. En cas que les hagi percebut de manera indeguda, el SPL-CME sol·licita un expedient de retorn d’aquests imports.

Foto portada: instal·lacions de la Policia Municipal a Can Marcet. Autor: David B.

Comments are closed.