Crida. Autor: David b.

La Crida dona per tancat el seu intent de moció de censura

  • Els anticapitalistes van intentar rellevar Farrés de la mà d’ERC, Junts i Podem però constaten que és impossible.
  • La Crida posa l’horitzó ara en les eleccions del 2023 i fan una crida a un moviment “ampli”.

Quatre mesos després d’intentar una difícil moció de censura contra Marta Farrés, la Crida per Sabadell dona per tancada l’aventura davant la manca d’opcions de tirar-la endavant bàsicament perquè Marta Morell i Junts per Sabadell li donen l’esquena. Vist el poc èxit, els anticapitalistes passen pàgina i es posen en clau de precampanya per bastir un moviment ampli de cara al 2023.

L’intent ha estat liderat per l’exregidor Albert Boada, qui ha recuperat protagonisme públic després de quatre anys lluny de la primera fila política. Ell, en nom del partit anticapitalista, ha coordinat les trobades, de difícil èxit des de l’inici, ja que tant Junts per Sabadell com Marta Morell van dir que estaven bé amb l’actual govern socialista. Però la Crida ha volgut intentar “qualsevol alternativa a la nostra mà per intentar desempallegar-nos d’aquest llast [el retorn del PSC]”. I per això van voler veure una “oportunitat” en la marxa de Lourdes Ciuró com a consellera.

En aquests quatre mesos, han fet arribar una proposta tant a ERC com a Junts i a Podem per bastir un govern alternatiu. Es tractaria d’un tripartit (ERC, Crida i Podem) amb el republicà Gabriel Fernàndez com alcalde i Podem i Junts en la mateixa situació que amb Marta Farrés: Morell estaria dins del govern com a tinenta d’alcalde i Junts des de forma amb dos assessors a l’executiu.

Morell, no; Junts, tampoc

D’entrada Podem va rebutjar la idea i ja li està bé formar part de l’actual govern. Segons Boada, la lluita fratricida i gairebé “descomposició” de l’espai de Podem han dificultat anar més enllà. De fet, entre l’oferta i el final Morell ha estat expulsada del seu partit i ja no el representa a l’Ajuntament sinó que va en solitari. Pel que fa a Junts, demanaven entrar al govern si l’alcaldia la tenia ERC. Boada els retreu no obrir-se a crear un govern alternatiu en les mateixes condicions que tenen amb Farrés, més encara quan els juntaires es van comprometre a donar suport a partits independentistes l’any 2019.

Horitzó 2023

Sigui com sigui, després de quatre mesos, la Crida constata que l’intent es tanca en fals i ja miren cap a les eleccions del 2023 per “bastir una alternativa àmplia” de la mà dels moviments socials (lluita per habitatge, ecologisme…) tot emplaçant els grups d’esquerres que vulguin formar part a sumar-se per fer una candidatura àmplia. “Cal un govern nítidament d’esquerres i la nostra aposta era aquesta: obrir al màxim perquè tothom pogués aportar. No ha estat possible i ara ja no està sobre la taula i mirarem cap endavant”, ha dit la regidora Anna Lara.

Més informació:

Comments are closed.