Una setmana de l’afer Rodríguez: el regidor està de baixa mèdica

L’extinent d’alcaldessa de Sabadell Jesús Rodríguez es troba de baixa i no ha renunciat a l’acta de regidor, segons ha informat el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert. Rodríguez va ser cessat la setmana passada, després que l’alcaldessa, Marta Farrés, li va comunicar que no comptava amb ell per integrar-lo a les llistes electorals del PSC de cara a les eleccions del proper mes de maig. El consistori va anunciar el cessament en un comunicat, en què també es detallava que Farrés havia denunciat Rodríguez per coaccions i amenaces, una denúncia que l’alcaldessa manté. Aquesta situació ha provocat un terratrèmol polític a la ciutat a dos mesos de les eleccions municipals, en què l’oposició ha demanat més dades sobre l’afer.

Gibert ha destacat en una atenció a la premsa que ara per ara Rodríguez segueix sent regidor sense grup, donat que des del seu cessament ha agafat la baixa.

“No tenim cap comunicació seva des de llavors, ha agafat la baixa, i un regidor en situació de baixa no pot assistir al ple municipal”, ha detallat Gibert.

De fet, aquest mateix dimarts hi ha un ple extraordinari de tràmit, en què no hi podrà ser present Rodríguez per aquest motiu. Gibert ha valorat la retractació que considera que va el ja exregidor en un comunicat que va emetre la setmana passada, on deia que “es feia enrere de les seves paraules i que feien referència a una revisió del final del mandat”.

“Ho diu en un comentari fet pels seus advocats i assessorat positivament”, ha dit Gibert, tot destacant que mantenir els seus comentaris podien ser constitutius de delicte.

Un correu a Farrés

El passat 16 de març Farrés, en companyia de Gibert, van traslladar a Rodríguez que no comptaven amb ell per configurar les llistes de la candidatura socialista del 28 de maig. Rodríguez va destapar la caixa dels trons amb un correu electrònic en què li manifestava dubtes sobre la gestió referent a la contractació del servei de recollida de les escombraries. Aquest correu es va interpretar com un acte de xantatge per part de l’exregidor, que es va materialitzar en una reunió el 20 de març al despatx de Farrés, en què l’alcaldessa assegura que ell va actuar de manera agressiva i que la va amenaçar i coaccionar.

Farrés va denunciar-lo als jutjats de la ciutat, i el va cessar de manera fulminant. Rodríguez ha posat el cas en mans d’advocats, donat que manté que no va amenaçar ni coaccionar Farrés.

L’oposició

Des de l’oposició, ERC, Crida per Sabadell i Cs han demanat explicacions al govern local i poder analitzar la documentació referent als contractes i expedients a què Rodríguez feia referència en el seu correu electrònic, document al qual els regidors hi ha pogut tenir accés. Per aquest motiu, s’espera que sigui un dels temes calents del final del mandat.

Foto portada: el tinent d’alcaldessa de Seguretat, Jesús Rodríguez, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.

Comments are closed.