Nani Valero, amb militants de la Crida, durant la roda de premsa de comiat. Autor: Jordi M.

Sorpresa a la Crida: Valero renuncia de forma immediata

  • El canvi s’efectuarà aquest divendres amb la celebració d’un ple extraordinari.
  • Anna Lara pren el relleu com a portaveu i Aurora Murillo (número 4) torna al ple.

Nani Valero deixarà de ser regidora i portaveu del grup municipal de la Crida per Sabadell. Així ho ha anunciat aquest dijous en roda de premsa acompanyada de militants i companys de partit. Segons ha exposat, el procés d’estabilització de la seva plaça com a treballadora interina de l’Ajuntament és incompatible amb la funció que duu a terme com a càrrec electe.

Sorpresa a les files de la Crida. Un mes i escaig després de la celebració de les eleccions municipals, la cap de llista Nani Valero ha fet pública la seva renúncia. Segons ha explicat, la decisió arriba després que s’hagi obert el tràmit per estabilitzar la plaça de tècnica de convivència que ha ocupat interinament des de l’any 2011.

“Les bases del concurs i els criteris que imposen marquen que aquell que no estigui ocupant la plaça en actiu no està en una situació prou correcta per aconseguir estabilitzar-la”, ha argumentat.

En aquest sentit, Valero ha detallat que el període per tramitar les sol·licituds va començar el passat dilluns i expira la setmana que ve. Aquest escàs marge de temps ha obligat a formalitzar la dimissió urgentment per sol·licitar el seu reingrés. Com a conseqüència, Aurora Murillo, número 4 i regidora durant l’anterior mandat, tornarà a formar part del ple municipal.

“No ens imaginàvem el procés d’estabilització com ha sigut finalment. La nostra voluntat era poder compatibilitzar el fet de ser càrrec electe amb presentar-me al concurs d’oposició i de mèrits i poder continuar en una situació de serveis especials”, ha declarat Valero.

El regidor Oriol Rifer ha explicat que esperaven que es pogués donar una situació així -tot i que no tan ràpid- i que es farà un relleu de forma natural. “Som una organització en què les persones militants no ens guanyem la vida amb aquesta posició política”, ha dit a la premsa, alhora que ha indicat que es tracta d’un “símptoma de bona salut” de l’organització.

Moment final de l’anunci. Autor: Jordi M.

Valero ha aprofitat el moment per denunciar la situació d’interinatge en què es troben moltes treballadores. També ha agraït entre llàgrimes els quatre anys que ha exercit com a regidora de la ciutat. No deixarà, però, la seva posició de militant ni les seves funcions dins del partit. “Em toca fer un pas al costat, però seguirem fiscalitzant l’acció o la inacció del govern des de fora”, ha afegit.

Foto de portada: un moment de la roda de premsa. Autor: Jordi M.

Comments are closed.