Pla curt de la consellera de Salut, Alba Vergés durant amb el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, desenfocat en segon pla. 15/04/2020 (horitzontal)

Vergés (Salut) es compromet a obrir el consultori del Poblenou

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, ha remarcat en una reunió amb els representants d’Esquerra Republicana de Sabadell el seu compromís per reobrir immediatament el consultori del Poblenou, espai que es va tancar arran la pandèmia. Fonts d’ERC Sabadell sostenen que serà amb metge. Per la seva part, però, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha reconegut no saber res del tema de la reobertura.

Vergés s’ha reunit, de manera telemàtica, amb el portaveu del partit republicà a l’Ajuntament, Gabriel Fernández, la regidora d’Esquerra Glòria Llobet, i amb el diputat d’Esquerra i exalcalde de la ciutat Juli Fernàndez, per posar sobre la taula les necessitats de la ciutat en l’àmbit sanitari.

Des del grup municipal, Gabriel Fernández ha demanat a Vergés la reobertura del consultori local al barri del Poblenou, el qual es troba tancat temporalment arran de la pandèmia de Covid-19, ja que el centre cívic on està ubicat l’espai no disposa de les condicions per assegurar la salut dels ciutadans. En aquest sentit, la consellera ha transmès el seu compromís a reobrir-lo de manera imminent per poder atendre als malalts crònics.

“Fa mesos que treballem i fem tots els esforços perquè la reobertura del consultori del Poblenou sigui una realitat. Treballem a fons i sense estridències per millorar la vida de tothom”, ha reiterat Fernández.

Per la seva part, Vergés ha exposat als representats del partit sabadellenc el planejament d’ampliació del Parc Taulí. Aquest projecte que preveu que el complex augmenti un 20%, i pel qual la Generalitat invertirà 40 milions d’euros, està previst que estigui adequat per posar-lo en marxa a finals d’aquest any.

Alhora, els representats esquerrans han fet runa valoració positiva del fet que Sabadell aculli a l’Hospital Temporal Vallès Salut, ubicat a la Pista Coberta d’Atletisme, un dels set punts de vacunació massiva de Catalunya.

“Hi ha una aposta clara i valenta d’Esquerra Republicana per una salut pública de qualitat a Sabadell i arreu. L’ampliació del Taulí, el nou CAP Can Llong i el reforç de l’atenció primària són la conseqüència lògica d’aquest convenciment”, ha exposat Vergés.

Finalment, Vergés també ha exposat que les obres del futur CAP Can Llong avancen seguint el calendari previst, pel que abans de l’estiu de 2022 la ciutat podria comptar amb la infraestructura que permeti incrementar la xarxa d’atenció primària.

Farrés: “tan de bo sigui veritat”

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, no en sap res. Així ho ha reconegut a la premsa aquest migdia: “tan de bo sigui veritat. Van agafar el mateix compromís amb mi abans de nadal i encara estic esperant. En tot cas, si és així l’èxit és dels veïns gràcies als veïns del Poblenou que són els que realment han reivindicat aquest espai. Seria una molt bona notícia per la ciutat. Com a govern no acceptarem res que no sigui la reobertura del consultori”.

Foto portada: el consultori del Poblenou, en una imatge d’arxiu. Autora: Alba Garcia.