Rodríguez nega les coaccions a Farrés i li demana una “rectificació contundent”

El regidor Jesús Rodríguez, fins aquest dimarts al matí tinent d’alcaldessa de Marta Farrés, nega haver coaccionat ni amenaçat l’alcaldessa. Rodríguez, qui serà regidor fins el juny si no dimiteix abans com li exigeix el PSC, assegura que “utilitzaré tots els mitjans legals per a protegir la meva honestedat” i espera una “rectificació contundent” de Farrés. En les més de 700 paraules del seu comunicat, parla molt del seu dret a l’honor però gens d’irregularitats amb el contracte d’SMATSA, en tot cas, “suggeriments i recomanacions”.

La crisi de govern, totalment inesperada, va esclatar aquest dilluns. L‘Ajuntament, i el PSC, van fer públic que Rodríguez havia estat cessat després d’una reunió amb Marta Farrés al migdia, en la que el tinent d’alcaldessa va coaccionar l’alcaldessa i la va amenaçar de presentar denúncies “falses” al voltant de la gestió del contracte de residus si no l’incloïa en la llista electoral. Fins ara el regidor només havia dit quatre frases mal comptades a través de Facebook. Aquest dimarts a la tarda, 24 hores després d’esclatar el cas, s’ha pronunciat amb més longitud però de forma indirecta també, a través d’un comunicat enviat als mitjans. Pel que fa a les acusacions de coaccionar i amenaçar l’alcaldessa, les nega de bat a bat.

“Ni abans ni ara he faltat mai al respecte a l’alcaldessa o a qualsevol persona de l’Ajuntament o partit polític. Es manifestament fals que hagi amenaçat o coaccionat l’alcaldessa, ni en aquesta reunió ni en cap altre moment. El que sí sé és que algú ha decidit que és hora d’atacar la meva honestedat però no ho toleraré”, assegura.

Quina és la cronologia de fets, segons ell? El passat dijous, 16 de març, va saber que Farrés no comptava amb ell per la llista electoral. “M’hagués agradat seguir com és normal però no tinc res a objectar”, assegura. Entèn que calia “fer lloc” a l’exportaveu de Ciutadans Adrián Hernández.

A partir d’aquest moment, assegura qui era responsable polític de Cohesió Territorial i Seguretat fins fa 24 hores, va procedir a fer inventari i una sèrie de suggeriments i recomanacions pel que fa al contracte de concessionàries com SMATSA o Saba. “Sembla que això no ha agradat Farrés”, reconeix. Les presumptes “recomanacions” i “suggeriments” van ser enviades per correu electrònic al llarg del cap de setmana, segons han verificat alguns regidors del consistori aquest dimarts. Fonts municipals han assegurat a aquest digital que els correus, de to gens suggeridor, s’han adjuntat a la denúncia que Farrés va presentar dilluns perquè siguin analitzats si cal.

La reunió a soles

Dilluns Farrés i Rodríguez es van reunir a soles al despatx d’alcaldia. Segons Rodríguez, la trobada va durar pocs minuts. Ell va insistir amb la revisió dels expedients i ella li va dir que “tot estava correcte” i que “em trucarien els tècnics per donar-me explicacions”. Ell va insistir: l’assumpte era prioritari. La revisió s’havia de fer abans que acabés el mandat.

“Vaig veure tensió en l’actitud de l’alcaldessa, qui em va dir que la reunió s’havia acabat. I vaig sortir del despatx sense més”, assegura el regidor, qui nega qualsevol tipus de coaccions ni amenaces i assegura que Farrés s’ha alterat posteriorment de forma “totalment injustificada”.

Rodríguez assegura que “no consentiré” les acusacions que s’han dit sobre ell a les xarxes socials i que “protegiré la meva honestedat amb tots els mitjans legals”. “Espero una rectificació contundent per part de l’alcaldessa, ja que qui imputa a una altra persona fets delictius sabent que no és cert està incorrent en un il·lícit penal”. En aquest sentit, ha posat el seu cas en mans del bufet jurídic Tortajada Advocats, de la Torre Milenium.

Més informació:

Foto portada: el tinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez, aquest matí. Autor: J.d.A.