Cosí fan tutte. Autor: David B.

Les entitats teatrals se sumen a la iniciativa #TeatreAlSofà

Aquest dissabte diverses entitats del món teatral de la nostra ciutat han decidit sumar-se a la iniciativa encetada pel Teatre Lliure i seguida per diverses companyies de Barcelona o Madrid. Les activitats que proposen les diferents companyies es poden seguir a través de Twitter amb els hashtags #TeatreAlSofà i #TheShowMustGoOn, entre d’altres.

La iniciativa pretén que els espectadors, tot i haver d’estar confinats a casa pel Covid-19, puguin consumir peces teatrals des del sofà de casa seva, fent que no decaigui l’activitat escènica i no es deixi de consumir cultura durant aquests quinze dies en els que s’han suspès totes les obres de teatre d’arreu.

Aquesta proposta ha quallat de forma ràpida a Sabadell i ja s’han pujat al carro d’aquesta iniciativa l’entitat Amics de l’Òpera de Sabadell, Joventut de la Faràndula, el Teatre Sant Vicenç, El Cievo Teatre, el Teatre del Sol, l’Alternativa Teatre i LaSala Teatre, que oferiran un programació virtual, oberta i gratuïta, durant la quarentena.

Pirates. Foto: David B.
Un moment del muntatge Els Pirates del Sol. Autor: David B.

L’entitat sabadellenca que programa teatre familiar al Teatre la Faràndula de Sabadell, Joventut de la Faràndula, ha pujat en obert a la plataforma Youtube els muntatges de Ratatouille, el petit xef, La Bella i la Bèstia i Rapunzel, la princesa perduda. L’entitat no descarta augmentar l’oferta de títols en els propers dies. El Teatre Sant Vicenç també ha volgut participar en aquesta iniciativa amb les obres Hèrcules , El Geperut de París i El Llibre de la selva.

Un moment del muntatge. Autor: David b.
El geperut de París. Autor: David B.

El Ciervo Teatre també ha volgut posar el seu granet de sorra pujant en la mateixa plataforma Golfus de Roma. El Teatre del Sol, de moment ha penjat a Facebook un dels títols que més públic ha portat a la seva Sala Gran en els darrers anys, és el muntatge Els Pirates del Sol. Per la seva part, LaSala Teatre ha posat a disposició del públic el muntatge Little Night i L’Alternativa teatre ofereix el muntatge Stand by.

La companyia teatral sabadellenca alGalliner també s’ha sumat a la iniciativa oferint Els Justos, d’Albert Camus, la companyia Estrena Morena ha pujat a les xarxes el seu muntatge No és tan fàcil i Una Família normal, el Grup de Teatre Tatxa ha posat a disposició del públic el muntatge Elisabet i Maria i l’Associació Artística Encert ha pujat el seu darrer muntatge Una trama mal ordida.

Una escena de Els Justos, a l'Estruch. Autor: David B.
Una escena de Els Justos, a l’Estruch. Autor: David B.

L’entitat Amics de l’Òpera de Sabadell també ha compartit vuit òperes produïdes per l’entitat, enregistrades al Teatre Auditori de Granollers. Entre elles es pot veure La Bohème de Puccini, L’Elisir d’Amore’ de G. Donizetti, Falstaff i Don Carlo de G. Verdi, Così Fan Tutte de W. A. Mozart i Carmen de G. Bizet.

Foto portada: Cosi Fan Tutte, dels Amics de l’Òpera. Autor: David B.