Foto portada: actuació dels Saballuts, durant la Festa Major del 2014. Autor: David B.

Cercaviles, gegants, foc, castells: les activitats tradicionals a la Festa Major 2017

La festa més popular omplirà la ciutat de color, amb la participació dels Gegants, els Castellers, els Bastoners o les colles de foc que faran seus els carrers durant els quatre dies de Festa Major.

Com sempre la tarda del divendres començarà amb el Despertar de Festa Major, que inclou el Ball del Rodet i la posterior Cercavila dels Gegants i Capgrossos de la ciutat, els pilars dels Castellers de Sabadell i la Cercavila de Diables que donarà pas al pregó de Festa Major, que aquest any el realitzaran les 13 jugadores de l’equip de waterpolo del Club Natació de Sabadell.

Dissabte

A les 18 hores es donarà inici a la Cercavila de Festa Major, que sortirà de la plaça de la Creu Alta i que creuarà l’eix central fins arribar a la plaça Sant Roc. En ella hi participaran les principals entitats de cultura popular i tradicional de Sabadell pel que fa als diables, bastoners, música de cobla, gegants i capgrossos, grallers o entitats musicals.

Versots Festa Major. Autor: David B.
Versots de Festa Major. Autor: David B.

A les 8 del vespre es donarà inici a la plaça Sant Roc als tradicionals Versots de Festa Major, que seguiran amb una de les novetats de la Festa Major d’enguany, una Cercavila nocturna de gegants que han que han batejat amb el nom de Sabaflaix Gegant.

Diumenge

Després de la vigília castellera, els Castellers de Sabadell, tornaran a la plaça Sant Roc per aconseguir noves fites acompanyats dels Castellers de Barcelona, els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa (12 hores).

Ball de la bola. Autor: Laia Manyosa
Ball de la bola. Autor: Laia Manyosa

A la mateixa plaça i a les 18 hores es durà a terme la 20ena edició del Ball de la Bola, organitzat per l’Esbart Sabadell Dansaire. A les 9 de la nit s’iniciarà la Cercavila infernal, que sortirà de la Plaça de la Creu Alta fins arribar al Mercat Central. A les 11 de la nit hi haurà la tradicional cantada d’Havaneres a la plaça del Vallès amb els grups Tela Marinera i Ultramar.

Dilluns

Les puntaires ompliran la part alta de la Rambla des de les 11 del matí. Els gegants faran la seva tradicional plantada al Racó del Campanar a les 6 de la tarda, tot seguin s’iniciarà la Cercavila de gegants pels carrers del centre de la ciutat. La plaça Sant Roc acollirà el Concert de corals a partir de les 8 del vespre. El castell de focs tancarà la Festa Major un any més des de l’Eix Macià.

Foto portada: actuació dels Saballuts per Festa Major. Autor: David B.