Manel Fuentes

Guia bàsica de la no Festa Major: algunes (poques) activitats per aquests dies

Aquest cap de setmana s’hauria de celebrar la Festa Major de no ser per la pandèmia de coronavirus i les mesures de precaució dictades per les autoritats. No hi haurà programa. Res, ni el més mínim. Només el salven unes comptades activitats culturals d’iniciativa privada. Són aquestes. 

L’Acadèmia de Belles Arts ha inaugurat aquest dimecres una exposició retrospectiva de l’obra de l’artista sabadellenc Alfons Borrell. Està comissariada pel sabadellenc Patxi Ocio Casamartina i mostra quadres de grans dimensions del gran artista abstracte sabadellenc. Estarà oberta fins el 2 d’octubre. S’hi pot accedir de forma gratuïta, amb mesures de seguretat i aforament limitat.

D’altra banda, l’Espai Àgora, el cafè-teatre ubicat al centre cívic de Sant Oleguer, farà dos espectacles. Divendres la companyia Tres homes grossos presenta Filmets en sessió contínua a les 20 hores i dissabte també a partir de les 18.30 hores. Dissabte a les 21 hores: L’hivern a Cramòvia, amb el cantautor terrassenc Un tal Pere i l’escriptor sabadellenc David Vila i Ros. El preu és de 10 euros amb consumició.

Els jardinets, epicentre del cicle Hi som per Festa Major

La gran aposta per aquests dies de no Festa Major estarà als Jardinets de l’Espai Cultura, on UiU Promotors ha previst diversos espectacles. Tot configura el cicle Hi som per Festa Major. Els espectacles són de pagament. El preu oscil·la entre els 12 i els 25 euros, amb consumició inclosa.

  • Manel Fuentes farà un concert divendres a les 21.30 hores. Fuentes és polifacètic com qui més i mostrarà les seves dots musicals emulant, com fa habitualment, Bruce Springsteen.
  • Cristian Saucedo protagonitzarà una vetllada de flamenc la tarda de dissabte, a les 18.30 hores.
  • A les 22 hores, canvi de gènere, amb els Beatboys i les seves versions del quartet de Liverpool.
  • Diumenge, a les 18 hores, actuació del popular actor Joan Pera.
  • A la nit de diumenge, torn per Kim Marin i el seu quartet acústic.
  • Finalment dilluns al migdia Mariners de la Riera posaran el punt i final al cicle Hi som per Festa Major!

Els dos museus municipals, el Museu d’Art i el Museu d’Història, estaran oberts durant els dies de Festa Major en el seu horari habitual, però no tenen cap exposició especial a diferència del que tocaria si aquesta Festa Major fos normal. També obrirà, diumenge, en horari de matí i tarda, l’Espai Natura, també conegut com la Masia de Can Deu, de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. D’altra banda, al centre cívic de Gràcia la Lliga Protectora d’Animals hi exposa la mostra Canviant vides (animals) fins el 18 de setembre.

Foto portada: concert de Manel Fuentes, a la Cava Urpí, l’any 2017. Autor: cedida.