Foto portada: Versots de Festa Major, aquest any. Autor: E.Barnola.

L’Ajuntament manté la Festa Major ‘post Covid-19’

La Festa Major de 2020, que serà una festa post Covid, estarà treballada conjuntament amb les entitats de la ciutat i les comissions del procés participatiu de Festa Major, serà més que mai de quilòmetre zero i més repartida per tota la ciutat. Així ho ha assegurat aquest dimecres l’alcaldessa, Marta Farrés. 

Farrés ha explicat  que “hem decidit tirar endavant amb la Festa Major que tindrà diversos components: molta més presència als barris, prioritat per a les propostes locals de quilòmetre zero, protagonisme de les activitats familiars i voluntat de contribuir a la recuperació econòmica”.

“Hem decidit que farem la Festa Major 2020, amb la situació sanitària actual creiem que ens permetrà fer-la. Dins de les incerteses, creiem que farem una Festa Major diferent al mes de setembre. Salvarem tot el que puguem”, ha apuntat Farrés.

Per la seva part, el regidor de Cultura, Carles de la Rosa ha manifestat que “hem decidit de fer la festa amb un canvi de model i d’espais de l’habitual. comptarem amb espectacles que es puguin fer diverses vegades a diversos punts de la ciutat “perquè ningú s’hagi de desplaçar d’un punt a un altre”..

“Comptarem amb escenaris de petit format arreu dels barris de la ciutat. Hi haurà control d’accés i es mantindran les mesures de seguretat i sanitàries entre les persones. Intentarem que hi hagi menys aglomeracions i que sigui una Festa Major més relaxada”, ha assegurat el regidor.

També es mantindran les exposicions del Museu d’Art, Museu d’Història i del Casal Pere Quart, però en aquesta ocasió estaran més vinculades als artistes de la ciutat.

Reinvenció de la Festa Major

Les entitats culturals, esportives i de cultura popular estan posant sobre la taula diverses propostes per poder fer el major nombre d’activitats possibles i reinventar algunes de les activitats que s’han anat fent fins ara.

Festa telemàtica

D’altra banda hi haurà una Festa Major paral·lela, no presencial, a través de les xarxes socials, que seran els canals audiovisuals principals per seguir les activitats més importants de la Festa Major, des de casa. El castell de focs, que tanca la Festa Major, serà de quilòmetre zero i a més tindrà un format diferent a l’habitual perquè la gent pugui veure’l des dels balcons i finestres de les cases.

El regidor i l’alcaldessa de Sabadell han anunciat que el mes de juliol donaran tots els detalls de la Festa Major 2020 i desvetllaran també qui serà i com serà el pregó d’enguany, “que serà una sorpresa”, ha manifestat Farrés.

Foto portada: Castell de focs de la Festa Major 2019. Autor: David B.