Foto portada: una de les comparses de l'any passat. Autor: David B.

1.400 persones participaran a la Rua de Carnaval

El proper cap de setmana Sabadell tornarà a omplir-se de colors i disbauxa per celebrar el Carnaval. En l’edició d’enguany la celebració començarà el proper dijous 8 de febrer amb un concurs de truites.

Aquest any el Carnaval a Sabadell, organitzat pel grup Disbaixa, s’avança un dia i en durarà quatre. Divendres al Passeig de la Plaça Major es durà a terme un concurs de truites a les 19:30 hores i hi haurà l’actuació d’un Dj – PD Vita&Co amb fi de festa a les 23:30 hores.

Divendres al Passeig es durà a terme el concurs de disfresses per a grups –una de les novetats d’aquest any- anomenat “a quilos de disfresses”. Guanyarà el grup que disfressat amb el mateix vestit o tema, la suma del pes de tots els seus components sigui el major. Li seguirà el lliurament de premis amb música i fi de festa a la 1 de la matinada.

Presentació del Carnaval. Autor: David B
Presentació del Carnaval. Autor: David B

Dissabte, com ja és habitual, a partir de les 12 del migdia es recolliran els ingredients per dur a terme la sopa de Carnaval anomenada Catxaruta al Mercat Central. Després s’elaborarà al Racó del Campanar i es servirà a les 20:30 hores. A partir de les 5 de la tarda la plaça Doctor Robert acollirà tallers de màscares i maquillatge, animació infantil i el setè concurs de disfresses infantils.  A partir de les 9 de la nit començarà el concert del grup Remembers i la tercera edició del concurs de disfresses d’adults. A les 23 hores hi haurà l’arribada del Rei Carnestoltes que anirà acompanyat pel Ball de Diables de la Creu Alta.

Diumenge: la gran Rua

Diumenge serà el moment del taller de ball de Carnaval i de Ball de Gitanes a càrrec de l’Esbart Sabadell Dansaire. La Rua de Carnaval omplirà d’alegria i color els carrers de l’eix central de la ciutat. Sortirà a les 17 hores al carrer de Francesc Layret fins arribar al final de la Rambla. A les 20:30 hores es lliuraran els premis de la Rua i cap a les 21 hores s’acabarà el regnat del Rei Carnestoltes amb l’arribada de la Vella Quaresma i de la crema del Rei.

Més de 1.400 persones

A la rua de Carnaval s’hi han inscrit 1.400 persones dividides en 18 comparses, de les quals 10 són carrosses acompanyades de comparsa. En aquesta edició a més dels premis habituals hi haurà tres més que el jurat podrà decidir a qui els atorga. “Una nova manera per repartir millor els premis en totes les entitats que hi participen”, ha assegurat l’organització.

Foto portada: imatge d’una Rua de Carnaval a Sabadell. Autor: David B.