Dos blocs de Sabadell guanyen el premi Bloc Catalunya 2012

  • El bloc Picarona i el seu hortet guanya el premi al millor bloc de Sostenibilitat i Medi Ambient.

  • Paella de bits, que parla sobre tecnologia, guardonat amb el premi professional en la categoria TIC.

La creualtenca Ester Casanovas va assistir aquest passat dissabte a Reus a l’entrega de premis dels premis Bloc Catalunya 2012. Era una de les cinc finalistes en la categoria Medi Ambient i Sostenibilitat. De tornada a Sabadell, portava el guardó sota el braç. Picarona i el seu hortet tracta sobre horts urbans des de fa set anys. No tants té Paella de bits, un bloc sobre noves tecnologies de paternitat sabadellenca que també s’ha endut el premi en la seva categoria.

Casanovas cultivava hortalisses a casa en petits jardineres ja fa molt temps però trobava que faltava informació. Així que va decidir omplir el forat aportant el seu granet de sorra. Set anys després, els blocs ja no són el més novedós d’internet, com ho eren l’any 2005, sinó que s’han consolidat, i Picarona i el seu hortet ha arribat a més de 400 entrades. Entre la versió catalana i la versió en espanyol suma unes 1.300 visites diàries.

La bloguera treballa de comercial freelance venent productes alimentaris majoritàriament ecològics, però arran del bloc també fa xerrades o cursets sobre els horts urbans, una forma de cultivar que s’ha posat de moda des de fa un temps. Malgrat tot, Casanovas assegura que per les consultes que rep últimament, moltes persones ja tenen horts urbans per necessitat i per poder usar els productes que conreen: “Més que una moda o un hobby, moltes persones tenen un hort urbà perquè ho necessiten”, diu.

Estic contenta per dos factors: per un costat els premis donen notorietat i sempre pots arribar a més persones d’aquesta manera; per una altra banda, et donen una confirmació que vas en la bona línia i estàs fent-ho bé”, assegura.

Picarona i el seu hortet explica claus per cultivar fruites, verdures i hortalisses a casa. Té una secció per aquelles persones que acaben d’arribar al bloc (‘Comences ara un hort urbà?‘) i s’adreça a tot tipus de públic interessat en els horts urbans.

Paella de bits triomfa a Reus

Un altre bloc sabadellenc ha triomfat a Reus. L’equip de Paella de bits, encapçalat per Pau Argelaguet, ha recollit el premi al millor bloc en categoria TIC. Van néixer fa un any amb un jove equip i en aquest temps asseguren que s’han convertit en un referent de la informació tecnològica en català, tant pel que fa al número de visites diàries com a la quantitat d’informació. També per la interacció amb els seus seguidors.

El seu líder és Pau Argelaguet, amb només 16 i sent el més gran del grup. Assegura que el premi és un honor. “Fem Paella amb molta il·lusió i veure que et reconeixen la feina està genial i t’anima a continuar”. De fet, han posat en marxa ja nous projectes, com El rombe o Veus Media.

Paella de bits va sorgir per la iniciativa d’Argelaguet, però ara ja hi col·laboren persones de diversos punts de la geografia catalana. Una bona representació van ser a Reus, amb la curiositat que alguns fins i tot no es coneixien personalment fins aquell dia.

Què són els premis Bloc Catalunya?

Són uns guardons, entregats per l’associació STIC (Societat Tecnologia i Coneixement) per divulgar les bitàcores personals i professionals. Han arribat a la cinquena edició amb l’entrega de premis a l’Auditori Antoni Gaudí de Reus. Donen premis en diferents categories: associacions, entitats i oenegès, comunicació i nous mitjans, cuina i enologia, cultura, educació, esports, història, TIC… Picarona i el seu hortet han guanyat en la categoria de bloc personal de ‘Sostenibilitat i medi ambient’. Paella de Bits en la categoria professional de TIC.