Sabadell Smart Congress

Acaba el Sabadell Smart Congress amb uns 750 participants

La tercera edició del Sabadell Smart Congress ha arribat aquest dijous a la seva fi. Segons dades municipals, han participat unes 750 persones. L’organització considera que s’ha consolidat el saló en l’àmbit de les smart cities de mida mitjana i petita.

El tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, ha clausurat el congrés aquest dijous a primera hora de la tarda. “Hem tingut 750 inscrits, una xifra que supera la d’altres edicions i 29 entitats expositores. Accions com el carrer intel·ligent han despertat l’interès dels centres educatius”, ha dit. L’organització considera positiu que aquest any hi ha hagut forta presència d’universitats, centres de recerca i empreses en l’àmbit de la consultoria. Així mateix, per facilitar les visites, s’ha permès l’entrada als ciutadans per veure l’espai d’expositors, tot i que no les ponències.

El membre del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç, Pere Puig, ha acompanyat Ayuso en la cloenda. Manté que és important “el bon disseny i la bona planificació per a una smart city així com la importància del treball transversal del món empresarial, tenint en compte que la majoria de les empreses són petita i mitjana empresa i cal saber on anar”.

Ponències

Les ponències amb més públic van ser la inauguració i especialment la ponència marc del primer dia, amb la fundadora i directora de Kansara Hackney, Tia Kansara, reconeguda com la primera consultora d’estil de vida sostenible al Regne Unit, i Pablo Chillón, expert en nous models de governança de ciutats. La ponència va tenir uns 200 assistents. Un de cada cinc ponents han estat estrangers.

La tercera edició ha comptat també amb la reunió de la Junta Directiva de la Red Española de Ciudades Inteligentes (RECI). També es va presentar un projecte europeu on Sabadell aspira a guanyar coneixements per, en un futur, transformar un barri de la ciutat en un barri intel·ligent. Finalment, el consistori ha signat un protocol de col·laboració amb els ajuntaments de Tarragona i L’Hospitalet de Llobregat. Finalment s’han entregat els premis al Sabadell Urban Challenge, per aplicacions mòbils i solucions urbanes, i s’ha fet la demostració de vol d’un dron.