Autor: M.Tornel.

Arrenca Fira Industrial amb una previsió de 5.000 visites

  • Muntada és una empresa de subministraments industrials amb delegacions a Terrassa i Esparraguera.
  • Es va fundar a Sabadell l’any 1967 i és un des referents en el subministrament industrials durant més de 50 anys. 

Muntada obra les portes de Fira Sabadell  per exhibir tots els seus serveis industrials i tecnològics. Enguany, l’exposició consta de 18 parades més que en la segona edició, assolint el mig centenar. L’empresa Muntada omple per tercer any consecutiu Fira de Sabadell amb estands dels seus proveidors.

El director de Fira Sabadell, Enric Garcia, i el director de l’empresa de sumbinistraments industrials, Josep Muntada, han inaugurat aquest matí la tercera edició de la Fira Industrial de Sabadell. Com a novetat d’aquest any, es faran dos cursos aplicats a l’economia 4.0 ambdós dies: el primer és un taller d’iniciació a la robòtica industrial i, el segon, és d’un grau més professional. Als tallers d’avui, s’hi han inscrit 150 persones al primer curs, i 25 al segon.

Autor: M.Tornel.
,Maquinària al saló. Autor: M.Tornel.

Bosch, Vicosystems i Bostik són algunes de les 50 empreses que faran demostracions en viu de les seves capacitats a Fira Sabadell. Muntada ressalta que “no n’hi ha prou amb el màrqueting per explicar tot el que és capaç de fer la nostra empresa, s’ha de veure. Per això, invitem a tot el públic a comprovar el nostre potencial a la Fira Industrial de Sabadell”. En la mateixa línea, Garcia explica que “les empreses catalanes ens hem de sumar a l’economia 4.0, és a dir, a les noves tecnologies que s’utilitzen en la indústria: la robòtica, la impressió 3D, i tantes d’altres”.

Buit en el mercat laboral

Segons Enric García, Catalunya té uns indexs excel·lents per donar resposta al mercat industrial i tecnològic. No obstant això, l’Ajuntament de Sabadell s’ha sumat amb el de Ripollet, Castellar del Vallès i Barberà del Vallès per impulsar el sector del metall. Metall Vallès és un projecte que es va iniciar ara fa tres anys per donar a conèixer les possibilitats laborals que ofereix el món de la indústria del metall dins del Vallès Occidental. Per una banda, impulsa un programa formatiu a nivell professional i, per l’altra, també promou la inserció de les dones en aquest sector. De fet, a principis d’any va acabar un curs d’iniciació industrial dirigit exclusivament a les dones. De la dotzena d’alumnes, dues d’elles ja estan treballant, una ha decidit pujar una escala més en la seva formació a través d’un Certificat de Professionalitat (CP) i la resta estan acabant les pràctiques. El proper 10 d’abril, Metall Vallès inicia un curs de soldadura obert a tot el públic.

Autor: M.Tornel.
Demostració en viu d’un producte. Autor: M.Tornel.

Altrament, Enric García calcula que 50 escoles de la comarca visitaran la tercera edició de la Fira Industrial, fet que equival a uns 1.000 estudiants. Segons Muntada, l’anterior edició, a finals d’octubre de 2017, la fira va tenir una assistència total de 2.000 persones. “L’any passat la fira es va celebrar durant la proclamació de l’1-O; això, no ens va ser favorable. Vam tenir menys visites” lamenta el director de l’empresa. García estima que enguany arribaran a les 5.000 visites.

Josep Muntada nega que el procès hagi afectat a les empreses industrials catalanes i afegeix que “l’any passat van tenir molt de feedback: van augmentar les peticions d’obertura de compte, les compres d’accions i la compra del productes en sí”.

Foto portada: un moment de la fira, aquest matí. Autor: M.Tornel.