En marxa el concurs per reconvertir el mercat de Campoamor

L’Ajuntament posa en marxa un concurs de projectes per rehabilitar de manera integral el Mercat de Campoamor i l’entorn. Es demana que les propostes siguin innovadores. Els cinc finalistes hauran d’elaborar una proposta tècnica. D’aquestes, el jurat en triarà la guanyadora. El guanyador serà l’encarregat de redactar el projecte definitiu, ja al proper mandat.

El projecte vol transformar i crear un espai de centralitat a la zona sud de Sabadell. Des de l’Ajuntament es proposen donar a la zona una oportunitat per a la millora comercial, urbanística i social. Per tant, a les propostes se’ls hi demana reforçar la centralitat del barri i crear una plaça entre els equipaments del Mercat de Campoamor, el CAP Sud i l’Institut Ribot i Serra. A més, des de l’Ajuntament asseguren que la rehabilitació integral del mercat ha de respondre a una millora en els usos comercials, ser un espai per a noves emprenedories i per a la formació i inclusió social.
Els criteris que s’utilitzaran per avaluar la viabilitat del projecte seran: la correcta estructura urbanística, l’adequació al lloc, la qualitat arquitectònica, es propostes de distribució, sostenibilitat, eficiència i noves tecnologies.

Aquesta actuació està emmarcada dins l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integral Sabadell (DUSI). El finançament serà compartir entre el Fons FEDER i l’Ajuntament.

Foto portada: el mercat de Campoamor, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.