Picún, al Librerío, aquest mati. Autor: David B.

40.000 euros per botiga: la factura de l’estat d’alarma

Més de 40.000 d’euros perduts. És l’estimació que fa la Cambra de Comerç de Sabadell respecte l’impacte de l’estat d’alarma en cada comerç de la demarcació. Les xifres surten de les dades aportades per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón: 3.675 milions d’euros deixats d’ingressar al sector del comerç i els serveis a les persones entre mitjans de març i l’inici de maig. La consellera va assegurar que un de cada tres comerços podria acabar tancant. 

La Cambra de Comerç de Sabadell estima que en els dotze municipis de la demarcació s’han deixat de facturar 260 milions d’euros entre les gairebé 6.200 empreses afectades. L’impacte mitjà per tant és de prop de 42.000 euros per comerç.

L’ens cameral assegura que l’estat d’alarma ha impactat de forma molt directa en el teixit d’empreses comercials. Tots els sectors no essencials van haver de tancar fins a començaments d’aquest mes i només aquest dilluns, 18 de maig, van poder obrir tots els comerços de menys de 400 metres. No obstant, la normalitat encara està lluny de tornar i s’anirà recuperant mica en mica a les fases 1, 2 i 3 del desconfinament.

El comerç també és un dels sectors amb més Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). 15.000 sabadellencs estan en un ERTO, ja sigui de forma major o de reducció de jornada.

15.000 sabadellencs, en un ERTO

Foto portada: una llibreria del centre de Sabadell, reobrint. Autor: David B.