Foto portada: la Casa Bru, també coneguda com Casa Miralles, al carrer de Gràcia. Autor: @bokoto via Instagram.

La nova vida de la casa Bru del carrer Gràcia

La casa Miralles, també coneguda com a casa Bru en record al seu antic propietari, recupera l’activitat. A partir d’aquest divendres serà un restaurant japonès i combinarà el disseny minimalista amb l’estètica original de l’edifici, ja que és un Bé Cultural d’Interès Local i per això forma part del patrimoni protegit de la ciutat. Tot i que inicialment l’edifici va ser dissenyat per ser un habitatge residencial, a finals dels 80 i principis de 90 va canviar el seu ús i va començar a acollir comerços i restaurants en la planta baixa. Després d’una llarga temporada inutilitzada, ara la casa Miralles torna a obrir les portes sota el nom de Bokoto.

La condició de Bé Cultural d’Interès Local obliga a respectar les característiques d’un immoble, com és la casa Miralles. Aquest edifici emblemàtic al centre de Sabadell (carrer Gràcia) ha estat reconvertit en diferents restaurants (potser el més reeixit va ser l’argentí La Churraskita, del que era client habitual el llavors conegut futbolista Javier Saviola). Una vegada més, recupera la seva activitat comercial; tot i que originàriament estava pensat per ser un habitatge, una casa. La façana és pràcticament igual, l’única diferència és que ara és de color gris (el to que identifica aquesta marca, Bokoto) en lloc de marró clar.

En l’interior, aquesta foscor i il·luminació tènue contrasta amb els vitralls de colors de la casa Bru així com amb la característica escala de fusta que puja fins al primer pis; on els nous propietaris de l’edifici pretenen obrir una terrassa a curt termini. Per contra, l’última planta (el torreó) ha quedat limitada a un espai intern per oficines i vestuaris de l’equip a causa del seu caràcter protegit. Roland Vigatà, el gerent de Bokoto, reconeix que li hauria agradat poder annexar aquesta part de la casa Bru al restaurant i explica per què s’hi va fixar.

“La casa Miralles complia moltes de les característiques que buscàvem: està en una ciutat ‘petita’, on el boca a boca funciona molt bé, i que s’apropa a Barcelona. En una ciutat com Sabadell, o Lleida, et coneixen, et proven, et recomanen… en canvi, a una gran ciutat has de recórrer a la publicitat o al turisme i nosaltres no ens hi sentim tan còmodes”.

Tot i que s’han respectat la majoria de característiques arquitectòniques, com el sostre, les parets exteriors, les parets mestres i els vitralls, també s’han obert alguns espais del primer pis i incorporats alguns altres de nous a la planta baixa. Tot plegat amb l’objectiu d’oferir la màxima intimitat als clients que tornin a la casa Miralles. De fet, al primer pis, algunes antigues habitacions s’han convertit en una sala reservada per a grups reduïts. En canvi, el que sí que ha canviat completament és el terra i tota la maquinària: Vigatà ha preferit no aprofitar res del que quedava dels anteriors restaurants (ni neveres, aires condicionats, aparells de cuina, etc.) i són tots nous.

Identitat japonesa

La casa Bru ha acollit restaurants per a tots els gustos en els darrers anys, però ara serà un japonès i el seu propietari té la intenció d’arrelar-se a la ciutat definitivament. Per això ha invertit una gran quantitat de diners per rehabilitar l’edifici en vuit mesos i que obrirà les portes al públic divendres. L’equip que se n’encarregarà de fer funcionar el nou negoci està format, majoritàriament, per veïns de Sabadell i pot acollir a un centenar de comensals. Tot i que els plats que se serviran a les taules de la casa Miralles seran japonesos, l’empresa Bokoto va néixer a Lleida i ara s’ha estès fins a Sabadell.

Foto portada: la Casa Bru, també coneguda com Casa Miralles, al carrer de Gràcia. Autor: @bokoto via Instagram.

Comments are closed.