Foto portada: un restaurant de l'avinguda de Matadepera, a Sant Julià, aquest divendres. Autor: David B.

Obert només per emportar

‘Només per emportar’. Molts bars i restaurants de Sabadell es resisteixen a baixar la persiana i han apostat per obrir aquest divendres encara que només puguin servir per emportar o enviant menjar a domicili. 

Des d’aquest divendres és vigent el tancament de la restauració imposat per la Generalitat de Catlaunya per mirar de frenar els contagis per coronavirus. El govern català creu que les trobades a bars i restaurants han fet propagar els contagis, ja que es baixa la guàrdia, no es porta la mascareta i poques vegades es mantenen les distàncies.

 

Per tot això, dimecres van decretar una mesura extrema: tancar, almenys durant dues setmanes, tots els bars i restaurants del país. Només es permet el menjar per emportar o per recollir al local. És la mateixa fórmula que es va emprar entre març i abril, durant el confinament domiciliari. Però si en aquell moment la gran majoria de locals van abaixar la persiana del tot, almenys aquest divendres hi ha molts que han apostat per obrir centrats en el servei per emportar o la recollida al local.

El sector manté que se’ls està portant a la ruïna sense mesures de compensació. Les patronals de la restauració demanen un pla de rescat. A Sabadell, segons dades municipals, hi ha més de 800 negocis d’aquest sector i hi treballen més de 2.200 persones.

Més informació:

La restauració, al límit: “aquest tancament és la ruïna”

Més de 800 negocis i més de 2.000 treballadors, afectats pel tancament

El Gremi d’Hostaleria: “Ens utilitzen per espantar la població”

Foto portada: un restaurant de l’avinguda de Matadepera, a Sant Julià, aquest divendres. Autor: David B.