Enrique Rodríguez. Autor: David B.

Debat de CC.OO per garantir el futur de les pensions

 

L’auditori del Casal Pere Quart ha acollit aquest dijous un debat titulat Pensions, present i futur. Propostes sindicals, compromisos polítics, presentat per la periodista Karen Madrid, que ha comptat amb la presència de representants de partits polítics i dirigents del sindicat Comissions Obreres.

Carlos Bravo, el Secretari de Polítiques i Protecció Socials de CCOO, ha fet referència a les mobilitzacions de pensionistes d’aquestes últims dies i ha dit que “el govern els hi ha de donar resposta”. Bravo s’ha queixat que l’únic que ha fet el govern han estat “ocurrències” i ha recordat que, en el marc del Pacte de Toledo, ha de “garantir el poder adquisitiu de les pensions i tenir un sistema de pensions per avui i pel futur”.

Un moment de l’acte d’aquest dijous. Autor: CCOO

El que es proposa des de Comissions Obreres per garantir aquestes pensions és millorar els ingressos que es fan per les cotitzacions amb treballadors que, avui en dia, no cotitzen, a banda d’apujar el salari mínim interprofessional o acabar amb el frau. “El sistema de pensions és essencial per a l’economia del país”, ha sentenciat Bravo.

Mobilitzacions per les pensions

El secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha destacat la “capacitat de mobilització dels pensionistes” i ha dit que aquesta és la “resposta adient per canviar la manca de voluntat política del PP”. Segons Pacheco, “la mobilització està començant a ser efectiva” i el que s’ha de fer ara és “que aquesta capacitat de mobilització converteixi en drets la reivindicació”.

Des del Vallès Occidental, Enrique Rodríguez, el secretari general de l’organització a la comarca i la Catalunya Central, també ha cridat a seguir-se mobilitzant. “Hi estarem fins que arribem als acords necessaris perquè el sistema sigui sostenible a curt termini però també per la gent jove que avui està treballant a les empreses”, ha dit.

Debat amb els polítics

En l’acte també hi han participat representants de diferents partits, que han aportat la seva visió. Ho han fet Àngels Esteller, diputada del PP, Raúl Moreno, del PSC, Aina Vidal, d’En Comú Podem, Sergio del Campo, de Ciutadans, Carles Campuzano, del PDeCat, i Josep Ginesta, representant d’Esquerra Republicana i Secretari General de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.

Foto portada: Secretari general de CCOO del Vallès Occidental, Enrique Rodríguez. Autor: David B.