Foto: M.Tornel.

Desconvocada la vaga a SMATSA

Els sindicats CC.OO i UGT (la CGT no s’hi havia sumat) han desconvocat la vaga plantejada al servei de neteja viària un cop garantit el cobrament de les properes nòmines per part de l’executiu municipal fins l’estiu. 

El comitè d’empresa, amb majoria de CC.OO i UGT, havia convocat vaga tal i com va avisar al darrer ple. Tot per pressionar amb l’objectiu de garantir que cobraran les nòmines en els properes mesos. La convocatòria de vaga no tenia el suport del sindicat CGT. Per la seva part, el regidor de Serveis Municipals, Lluis Perarnau, va definir al ple els postulats de CC.OO i UGT com a propers a la direcció de l’empresa concessionària.

Per què es desconvoca?

En una reunió el passat dimarts, l’Ajuntament va assegurar als sindicats que complirà les seves obligacions, tant pel que fa a la facturació com a la fiscalització del contracte. Així ara s’ha fet un calendari en relació al segon trimestre de 2019 per assegurar les demandes de la plantilla. Un cop acordat amb documents el pla, s’ha desconvocat la vaga, que havia de començar aquest dijous i fer-se indefinida a partir de dilluns. El consistori recorda que paga les factures a 30 dies, sent SMATSA el proveïdor que cobra abans de tota la corporació. Entre 2011 i 2015 es pagava a 81 dies de mitjana, segons fonts municipals.
De moment, però, fins a l’inici del nou mandat, sembla que la pau social a la principal concessionària, que dona feina a 400 treballadors, està garantida.

Foto portada: un camió de recollida de residus. Autor: M.Tornel.