Oliu

El Banc Sabadell porta la seva seu social a Alacant

Confirmat: el consell d’administració del Banc Sabadell ha aprovat aquest dijous a la tarda el canvi de domicili social de Sabadell a Alacant. Ho fan, segons asseguren, per protegir els interessos dels “clients, accionistes i empleats”.

Fonts del banc han assegurat al llarg d’aquest dijous que, donat l’actual context, calia garantir que funcionaven sota la supervisió del Banc Central Europeu, que dóna liquiditat a la banda, i la regulació de l’Autoritat Bancària Europea. Així mateix, l’entitat garanteix que no comporta cap moviment d’empleats, ja que té diverses seus corporatives tant a ciutats espanyols com del Regne Unit.

Banc Sabadell. Autor: David B.
El 20 de la plaça Sant Roc ja no serà domicili social del BS. Autor: David B.

Més enllà de la marca i de l’elevat número de sabadellencs que encara treballen al BS, així l’entitat fundada fa 135 anys per finançar l’empresariat local separa el seu camí de la ciutat que el va veure néixer. El llavors Banc de Sabadell va tenir la seva primera seu (de lloguer) al Gremi de Fabricants. Fins ara, el seu domicili social era el número 20 de la plaça Sant Roc de Sabadell. Com a conseqüència, també se celebrava cada any la Junta General d’Accionistes a la capital vallesana, habitualment a Fira Sabadell.

11 milions de clients

A dia d’avui, el BS és el quart banc espanyol, el segon català en volum d’actius, i té una important presència al Regne Unit, i també unitats de negoci a Florida (Estats Units) o Mèxic. Té el 70 per cent del negoci a Espanya, amb més de 11 milions de clients i 2.800 oficines. El preu de l’acció del BS ha estat durament colpejat en els darrers dies, tot i que aquest dijous, un cop s’ha sabut que es preveia canviar la seu, s’ha recuperat una part.

Foto portada: el president del BS, Josep Oliu. Autor: cedida.