El #Coinnovem Sabadell premia la Realitat Virtual i la fabricació digital

El Casal Pere Quart ha acollit aquest dimarts l’entrega de premis de la segona edició del #Coinnovem Sabadell, que aquest any ha premiat Connected Virtual Reality Bike Simulator, ideada per Clicks and Links Ltd., i Futur Sabadell, del BDN Lab.

La primera iniciativa, VR Bike, ha guanyat el premi entre les idees ja transposades, és a dir, entre les que ja s’han implementat en un entorn real, i proposa una ruta en bicicleta per la ciutat utilitzant la Realitat Virtual. Per la seva banda, Futur Sabadell, de la categoria d’idees no transposades, té l’objectiu d’orientar les escoles a què facin propostes de millores de la mobilitat creant prototips amb eines de fabricació digital.

El #Coinnovem Sabadell promociona la innovació de la ciutat, en un concurs on es tracten reptes com ara la mobilitat, l’economia circular o el comerç amb l’objectiu “d’aportar idees innovadores per millorar la vida urbana”, segons ha explicat l’alcalde, Maties Serracant. Aquest any s’hi ha presentat un total de 23 candidatures, on els projectes guanyadors reben 4.000 euros i un espai gratuït de sis mesos als centres d’incubació municipals.

SmartCAT Challenge

A banda del #Coinnovem Sabadell, en l’acte s’han entregat els premis SmartCAT Challenge, una iniciativa de la Generalitat de Catalunya que enguany arriba a la 3a edició i ha treballat amb l’Ajuntament de Sabadell. Aquest concurs té com a objectiu potenciar les solucions innovadores a les principals problemàtiques del territori i aquest dimarts s’han explicat les propostes finalistes.

El concurs ha entregat diferents guardons a iniciatives com la geolocalització de material policial, la recollida de dades de la contaminació o una plataforma pel comerç local, mentre que el primer premi se l’ha endut Swaypp, el projecte d’una aplicació mòbil de notícies urbanes geolocalitzades.

Foto portada: la presentació d’un projecte del concurs. Autor: David B.