Lluis Generó

Mor Lluis Generó, fundador de Yerse, als 84 anys

Lluis Generó Domènech, fundador de la firma de moda Yerse, especialitzada en gèneres de punt per a dona, ha mort aquest divendres als 84 anys a Sabadell, on va crear la seva empresa tèxtil l’any 1964. La cerimònia de comiat se celebra aquest dissabte al tanatori de Sabadell (11.30 hores). 

La firma Yerse té en l’actualitat presència a 40 països i comercialitza els seus productes en més d’un miler de punts de venda ja sigui amb botigues pròpies, espais a grans magatzems o a través del comerç electrònic.

“Va ser un visionari i va tenir clar que la marca havia de transmetre moda i qualitat per sobre de tot. El seu caràcter tenaç i lluitador li va permetre superar totes les crisis del sector, sempre buscant i innovant en noves matèries, textures i dissenys”, han destacat des de Yerse en una nota de premsa. “El futur de l’empresa està per escriure. Però Generó ha deixat un sòlid i magnífic llegat: l’essència dels seus inicis, basats en qualitat i cura pels detalls”, conclou la marca.

Generó va començar a recórrer Espanya amb el seu vehicle durant els anys 50 del segle passat, venent a Andalusia els teixits de l’empresa per a la qual treballava a Sabadell. Va ser un dels primers en comprar les primeres màquines tricotadores que van entrar a Espanya als anys 60. Amb ells, va fundar Fábrica de Géneros de Punto Yerse, especialitzada en jerseis de punt (Yerse com a derivat de jersei).  Va ser un dels grans fabricants de jerseis a l’època, venent als mateixos magatzems. Després es va convertir en proveïdor dels grans grups de distribució espanyols com El Corte Inglés. També va ser una de les primeres empreses en externalitzar part de la cadena: primer la confecció i després tota la producció.

A partir dels anys 90, amb la incorporació del seu fill Josep Generó com a principal responsable de la marca, Yerse va deixar enrere la fabricació per a tercers i es va centrar en el concepte de marca, on s’ha instal·lat amb èxit aquest segle XXI.

La cerimònia de comiat del fundador de Yerse se celebra aquest dissabte a les 11.30 al tanatori de Sabadell.

Foto portada: el fundador de Yerse, Lluis Generó. Autor: cedida.