Foto portada: grua en una nova promoció d'habitatge, al Centre de Sabadell, aquest dimecres. Autor: J.d.A.

Cau el temps per tenir una llicències d’obres

De set mesos a mes i mig en un any. Segons informen fonts municipals, l’ajuntament de Sabadell ha reduït els terminis de les gestions relacionades amb l’atorgament de llicències d’obres majors i del pagament a proveïdors municipals.

Pel que fa al termini per a l’emissió de l’informe tècnic necessari per a la llicència d’obres majors ha passat dels set mesos al maig de 2019 al mes i mig actual. Abans de l’emergència sanitària provocada pel coronavirus, el termini ja es situava en dos mesos i mig.

“Aquesta reducció de temps en les llicències d’obres s’ha pogut dur a terme gràcies a la incorporació de més funcionaris en el servei i a la millora dels procediments administratius”, ha assegurat el primer tinent d’alcaldessa de l’Ajuntament, Pol Gibert.

Aquesta rebaixa del termini sumat a la baixada de la demanda durant el confinament, ha permès rebaixar encara més aquest temps fins a situar-lo en mes i mig. L’Ajuntament assegura que seguiran treballant perquè cada cop sigui el menor termini possible, de manera que quan la demanda d’expedients comenci a pujar de nou, la gestió de cada cas es porti a terme com més aviat millor. Pel que fa a les obres menors, el termini es situa en 20 dies.

Factures cobrades a 36 dies

Pel que fa al termini de pagament a proveïdors s’ha reduït en més d’un 57 per cent, passant dels 63,08 dies al maig de l’any passat als 35,91 al març de 2020.

Foto portada: una grua d’obres, al centre. Autor: David B.