El Gremi de Fabricants reconeix els sectors essencials per la feina durant la pandèmia

  • L’entitat patronal celebra Sant Sebastià amb un reconeixement als diversos col·lectius sanitaris i serveis essencials. 
  • Farrés: “amb la vacuna comencem a veure una mica de llum. Estic convençuda que l’any vinent ens podrem abraçar”.

El Gremi de Fabricants ha reconegut aquest dimarts la feina dels treballadors dels sectors essencials durant la pandèmia en el marc dels actes de Sant Sebastià, patró del tèxtil i de l’entitat. El Gremi no ha pogut celebrar la seva festa patronal en el mateix format però l’han reconvertit en un reconeixement als sanitaris i sectors com el transport, els cossos de seguretat, les entitats socials o els mitjans de comunicació.

La celebració s’ha celebrat en petit format i a l’aire lliure per esquivar les restriccions per contenir la pandèmia. La presidenta del Gremi de Fabricants, Rosvi Moix, ha reconegut que “la pandèmia marcarà la nostra festa patronal com ho ha fet amb tot” però ha defensat que calia “transformar” la celebració en un reconeixement als sectors que han estat en primera línia.

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, la presidenta del Gremi de Fabricants, Rosvi Moix, i la secretària general del Gremi, Núria Aymerich, llegint el veredicte dels reconeixements al hall del Gremi. Autor: David B.
L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, la presidenta del Gremi de Fabricants, Rosvi Moix, i la secretària general del Gremi, Núria Aymerich, llegint el veredicte dels reconeixements al hall del Gremi. Autor: David B.

Així el Gremi ha reconegut la tasca dels sanitaris en general. En particular han reconegut el reconeixement una doctora del CAP Centre, una infermera de l’UCI del Taulí, el servei de manteniment del Parc Taulí o un tècnic d’ambulàncies.

Serveis essencials, voluntariat, premsa i tèxtil

També s’ha reconegut la tasca de serveis com el transport públic (un conductor de la TUS), el comerç d’alimentació (una caixera de supermercat) o els cossos de seguretat, tant la Policia Municipal com els Mossos d’Esquadra. També la tasca voluntària d’entitats com Càritas, Creu Roja o el Rebost Solidari, que han vist com es disparaven les necessitats però també la col·laboració ciutadana.

Farrés, Àngela Raurell (Rebost Solidari), Andrea Cárdenas (Creu Roja) i Esteve Font (Càritas), i Moix. Autor: David B.
Farrés, Àngela Raurell (Rebost Solidari), Andrea Cárdenas (Creu Roja) i Esteve Font (Càritas), i Moix. Autor: David B.

El Gremi també ha entregat tres distincions a les empreses tèxtils que s’han reconvertit per exemple per fabricar mascaretes o bates i als mitjans de comunicació en general a través dels representants dels mitjans locals Diari de Sabadell, Ràdio Sabadell, iSabadell i Nació Sabadell. Representants de tots els col·lectius han recollit la placa commemorativa en representació dels seus sectors.

Farrés, Adrián Hernández (Nació Sabadell), Miquel Àngel Luque (Diari de Sabadell), Karen Madrid (Ràdio Sabadell), Jordi de Arriba (iSabadell), i Moix. Autor: David B.
Farrés, Adrián Hernández (Nació Sabadell), Miquel Àngel Luque (Diari de Sabadell), Karen Madrid (Ràdio Sabadell), Jordi de Arriba (iSabadell), i Moix. Autor: David B.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha assistit a l’acte tot esperant que l’any vinent la celebració de Sant Sebastià es pugui celebrar amb normalitat però destacant que “l’important és que aquest any haguem pogut mantenir la tradició i fem que les coses no es parin. El 13 de març farà un any que la pandèmia ens va arribar i és un encert aquest homenatge i record”. Farrés ha destacat que “les empreses en general i les tèxtils en particular s’han reconvertit, de fer roba a material sanitari i això denota la força de la ciutat i del país”. L’alcaldessa ha destacat especialment el reconeixement a la Policia Municipal i ha pronunciat un missatge d’esperança ja que “amb la vacuna comencem a veure una mica de llum. Estic convençuda que l’any vinent ens podrem abraçar”, ha finalitzat.

Foto portada: Marta Farrés, el tècnic d’ambulàncies Edu Moreno, Sebastià Garriga del personal de manteniment del Parc Taulí, la doctora Rosa Andreu (CAP Centre), Lídia Martí, infermera de l’UCI del Taulí, i la presidenta del Gremi de Fabricants, Rosvi Moix. Autor: David B.